Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
10. novembra 2023, 11:21
Čas čítania 1:18
Richard Balog

Ide o najkrajšie zimné topánky tejto sezóny? Spolupráca Dr. Martens x Alpha Industries ti vyrazí dych

Ide o najkrajšie zimné topánky tejto sezóny? Spolupráca Dr. Martens x Alpha Industries ti vyrazí dych
Zdroj: Dr. Martens
MÓDA MÓDA
Uložiť Uložené

Obe značky obnovujú svoje korene v spoločnej kolekcii, ktorá je už v predaji. Ceny zodpovedajú kvalite.

Len pred niekoľkými dňami sme sa pozreli na najlepšie sezónne novinky zimnej obuvi pre mužov. Ani sme sa nenazdali, a už tu máme pravdepodobne najštýlovejšie „martensky“ tohto roka. Ide o spoluprácu značiek Dr. Martens a Alpha Industries, ktorá ťa rozhodne ohúri.

Odevné spoločnosti predstavili novú kapsulovú kolekciu, ktorá vzdáva hold ich koreňom v pracovnom oblečení (známe ako workwear). Obe značky sa stali populárnymi v šesťdesiatych rokoch, pričom dlho boli osvojované rôznymi subkultúrami.

Doslova si prešli cestu z továrenských hál a leteckých kokpitov až do mestských ulíc, v ktorých je ich prirodzené prostredie v posledných sezónach. 

Kolekcia zdôrazňuje spoločný étos autenticity a odolnosti – vlastnosti, ktoré definovali obe značky v priebehu desaťročí ich existencie, a to či už v podobe leteckej MA-1 bundy Alpha Industries, alebo obľúbenej pracovnej koženej obuvi Dr. Martens 1460 a Dr. Martens Tarik.

Odporúčané
10 modelov zimnej obuvi pre mužov. Pozri si novinky od značiek COS, Burberry alebo ROA 10 modelov zimnej obuvi pre mužov. Pozri si novinky od značiek COS, Burberry alebo ROA 8. novembra 2023, 13:30
Spolupráca značiek Dr. Martens a Alpha Industries ti vyrazí dych.
Spolupráca značiek Dr. Martens a Alpha Industries ti vyrazí dych. Zdroj: Dr. Martens

Nový sortiment obsahuje dve siluety ikonických topánok, a to Tarik a 1460 v dvoch farebných vyhotoveniach vyrobených z prémiovej hladkej kože a nylonu s charakteristickým označením Alpha Industries na päte.

Na bočnej strane zas nájdeš vrecko, ktoré odráža funkčné zameranie modelu leteckej bundy MA-1. Obuv na prvý pohľad zostala verná štýlu značky Dr. Martens a nechýba jej ani žlté prešívanie jednotlivých panelov a spojov.  

Okrem obuvi, ktorá je dostupná v mužských aj ženských veľkostiach, obsahuje spolupráca aj ruksak v estetike Alpha Industries, ktorý spája funkčnosť a štýl. Je navrhnutý s množstvom vreciek a úložného priestoru a je potiahnutý robustnou kožou a odolným nylonom, vďaka čomu predstavuje univerzálny kúsok na každodenné použitie.

Predmety zo spolupráce ožili aj prostredníctvom reklamy, v ktorej vystupuje Lloyd Clipston, bubeník londýnskej alternatívnej skupiny Powerplant, čo podčiarklo rebelského ducha návrhov.

Ide o najkrajšie zimné topánky tejto sezóny? Posúdenie necháme na teba, z nášho pohľadu ide o podarenú záležitosť, ktorú nájdeš v online obchode Dr. Martens za cenu 209 eur v prípade čierneho vyhotovenia a 229 eur za zelený variant. Pozri si detaily v galérii.

P. S.: Produkty značky Dr. Martens vrátane modelového radu obuvi 1460 nájdeš v online obchode Footshop.  

Spolupráca značiek Dr. Martens a Alpha Industries ti vyrazí dych.Dr. Martens, Alpha IndustriesDr. Martens, Alpha IndustriesDr. Martens, Alpha Industries
Zobraziť galériu
(8)
Domov
Zdieľať
Diskusia