Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Tento článok je PR správa spoločnosti FixServis.
8. novembra 2023, 17:30
Čas čítania 1:16
Sponzorovaný obsah

Čistíš nabíjací port svojho telefónu? Tu máš návod, ako sa vyhneš poruchám nabíjania

 Čistíš nabíjací port svojho telefónu? Tu máš návod, ako sa vyhneš poruchám nabíjania
Zdroj: Unsplash/Karolina Grabowska
TECH IPHONE MOBILY SAMSUNG SMARTFÓNY
Uložiť Uložené

Pokiaľ chceš, aby ti telefón vydržal čo najdlhšie bez poruchy, určite nevynechávaj čistenie nabíjacieho portu. Čo na to budeš potrebovať a ako máš postupovať? Prinášame ti krátky a prehľadný návod.

Pokiaľ nečistíš pravidelne nabíjací port smartfónu, začnú sa v ňom usadzovať rôzne nečistoty a tvrdé častice. Tie potom môžu spôsobiť problémy s nabíjaním. Nehovoriac o tom, že môžu výrazne skrátiť životnosť samotného nabíjacieho portu. Čistenie teda nepodceňuj.

Postup čistenia nabíjacieho portu

Ako ľahko a rýchlo vyčistíš nabíjací port telefónu alebo tabletu? Stačí postupovať podľa týchto 6 krokov.

1. Príprava základných pomôcok

Na vyčistenie nabíjacieho portu budeš potrebovať nasledujúce nástroje a potreby:

  • kvalitná tenká handrička, ktorá nepúšťa vlákna,
  • fľaša so stlačeným vzduchom,
  • drevené špáradlo,
  • izopropylalkohol.

2. Vypnutie zariadenia

Aby nedošlo k poškodeniu zariadenia alebo zraneniu v prípade skratu, svoj smartfón pred samotným čistením portu úplne vypni.

3. Vyrob si jednoduchý čistiaci nástroj

Omotaj kúsok látky okolo špáradla. Je dôležité, aby omotaná vrstva nebola príliš hrubá a aby si tento nástroj jednoducho dostal do nabíjacieho portu.

Užitočný tip: Nechceš si vyrábať vlastné čistiace nástroje, ktoré nefungujú na 100 %? Navštív e-shop FixShop, kde nájdeš kvalitné nástroje určené špeciálne na čistenie elektroniky.
Navštív FixShop


4. Vyfúkni port stlačeným vzduchom

Nasmeruj výstup stlačeného vzduchu do nabíjacieho portu a dôkladne ho vyfúkaj v krátkych dvojsekundových dávkach. Nefúkaj stlačený vzduch v príliš dlhých intervaloch, mohlo by dôjsť k poškodeniu vnútorných súčastí.

5. Použitie čistiaceho nástroja

Pomocou špáradla s handričkou alebo profesionálneho čistiaceho nástroja utri vnútorné steny nabíjacieho portu. Koniec nástroja namoč do izopropylalkoholu, ktorým ľahšie odstrániš odolné nečistoty.

6. Opäť použi stlačený vzduch

Nakoniec nabíjací port ešte raz dôkladne prefúkni stlačeným vzduchom. Postupuj tak ako pri 4. bode – stlačený vzduch fúkaj v krátkych dvojsekundových intervaloch.

Ako vysušíš mokrý nabíjací port?

Dostala sa do nabíjacieho portu voda? Vypni telefón, otoč ho tak, aby port smeroval dole, a jemne poklep na zadnú stranu telefónu. Kvapky vody sa tak ľahšie dostanú von a nezatečú hlbšie dovnútra. Potom nechaj port prirodzene vyschnúť.

Ak si chceš čistenie telefónu, tabletu, notebooku alebo iného elektronického zariadenia čo najviac uľahčiť a spríjemniť, kúp si profesionálne nástroje. Ich širokú ponuku nájdeš v e-shope FixShop.

telefon, mobil, smartphone
Zdroj: Unsplash/Yang Deng
Domov
Zdieľať
Diskusia