Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. septembra 2023, 15:30
Čas čítania 5:37
Denisa Šútorová

7 zaujímavostí o značke Loewe: koľko zaplatíš za jej najžiadanejšiu kabelku a z čoho bol vyrobený jej najťažší kabát

7 zaujímavostí o značke Loewe: koľko zaplatíš za jej najžiadanejšiu kabelku a z čoho bol vyrobený jej najťažší kabát
Zdroj: Instagram/shopwithedd
MÓDA MÓDA MÓDNE ZNAČKY TRENDY
Uložiť Uložené

Značka Loewe zapĺňa tvoj instagramový feed už niekoľko sezón. Rafiové kabelky a denim s ornamentovým logom pobláznili nejednu influencerku. Mnohí si myslia, že ide o nováčika na trhu, španielsky módny dom však vznikol už v roku 1846.

Luxusná značka Loewe je vďaka netradičnému dizajnérskemu rukopisu a zmyslu pre detail stredobodom módneho priemyslu. Posledné roky jej špecifické logo s písmenami L a W zahliadneš takmer všade.

Hoci si mnohí myslia, že Loewe je novinkou na trhu, opak je pravdou. Španielska značka začínala ako expert na kožené výrobky. Slávu jej neskôr priniesol až „nový“ muž, no v dnešných dňoch zažíva svoj najväčší hype. Prečítaj si, ako sa Loewe dostala na vrchol, čo na nej vidia svetové hviezdy ako Beyoncé, ASAP Rocky, Rihanna aj herečka a ambasádorka značky Taylor Russell. Tej sa na dnešnej módnej šou Loewe jar/leto 2024 podarilo ukradnúť takmer všetku pozornosť pre seba. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by 2COZY ™ (@2cozy_media)


Prišla na ňu totiž v poriadne extravagantnom kovovom kabáte od Loewe, ktorý pochádza z pánskej kolekcie značky pre obdobie jeseň-zima 2023. Kreatívny riaditeľ Loewe (Jonathan Anderson) na nej spolupracoval s francúzskym umelcom Eliem Hirschom, ktorý sa zameriava na tvorbu z kovu. Konkrétny model je vyrobený z medi.

Hoci robustný statement kúsok nevyzeral dvakrát pohodlne, herečka sa v ňom predviedla s najväčšou gráciou a treba uznať, že vyzerala poriadne štýlovo. Svoj look však s úsmevom okomentovala ako „casual.“ „Je to brnenie. Musíš sa predsa chrániť,“ dodala. Hneď pri prvom zhliadnutí tohto looku nám napadla otázka, koľko takýto kúsok váži. K tejto info sme sa však zatiaľ nedopátrali.

V článku ti prinášame 7 zaujímavostí, ktoré si o španielskom gigantovi Loewe zrejme nevedel. Dozvieš sa aj to, prečo je momentálne jednou z najskloňovanejších značiek módnej scény.

Mnohí si myslia, že ide o novú značku, opak je pravdou

Pri skrolovaní na sociálnych sieťach ti posledné sezóny značka Loewe rozhodne nemohla ujsť. Instagramový feed totiž vo veľkom zaplavujú jej rafiové plážové tašky (Loewe Raffa Tote), džínsy či minimalistické tričká s prepracovaným logom. Hoci sa dnes Loewe teší obrovskej popularite, rozhodne nejde o novú značku. Práve naopak. Reč je o jednej z najstarších luxusných značiek na svete, ktorá bola založená v roku 1846 v Madride. 

Loewe bola v rebríčku Lyst vyhlásená za značku roka. S pret-a-porter však kedysi vôbec nezačínala.
Loewe bola v rebríčku Lyst vyhlásená za značku roka. S pret-a-porter však kedysi vôbec nezačínala. Zdroj: Loewe

Bohatú históriu nemajú len Dior, Chanel či Hermès, ale aj španielsky módny dom, ktorý založil Enrique Loewe Rosseberg. V čase svojich začiatkov sa špecializoval na výrobu luxusných kožených výrobkov ako opasky, peňaženky či kabelky, ktoré sa dostali do pozornosti aj španielskej kráľovskej rodiny. Vďaka kvalitnej remeselnej práci sa postupom času prebojovala na zoznam najprestížnejších značiek s luxusnými koženými výrobkami.

Dnes však v ponuke medzinárodne uznávaného módneho domu nájdeme široké spektrum výrobkov vrátane obuvi, parfumov, slnečných okuliarov, oblečenia a doplnkov do domácnosti. Od roku 1996 vlastní Loewe konglomerát LVHM.

Najpopulárnejšiu značku roka z nej urobil tento muž

Svoju prvú ready-to-wear kolekciu predstavila Loewe až takmer po 100 rokoch od začiatku svojej existencie, a to v roku 1965. Popularita okolo odevov sa však začala zvyšovať až s príchodom nového kreatívneho riaditeľa Jonathana Andersona. Britský dizajnér sa do vedenia módneho domu dostal v roku 2013, keď si predsavzal zmodernizovať koncept značky a urobil ju príťažlivou aj pre nové generácie.

V renomovanom rebríčku Lyst si tento rok dokonca vyslúžila titul najpopulárnejšej módnej značky na svete. Ako sa zdá, Andersonove nápady sú cenné aj dnes. Mnohí v jeho štýle ocenia experiment, ale aj prácu s nekonvenčným materiálom a tvarom, čím posúva tradície moderného dizajnu. Ten sa odráža najmä na kabelkách.

Loewe Puzzle Bag, džínsy s monogramom aj tank topy. Aj s týmito modelmi sa Loewe dostala na vrchol priemyslu.
Loewe Puzzle Bag, džínsy s monogramom aj tank topy. Aj s týmito modelmi sa Loewe dostala na vrchol priemyslu. Zdroj: Loewe

Výnimkou nie je ani najobľúbenejší model značky Loewe Puzzle Bag (v hodnote približne 3000 eur), známy svojím geometrickým tvarom a schopnosťou meniť tvar. Jedným z najväčších hitov posledných sezón sú však predovšetkým tank topy. Aj tie si získali popularitu vďaka originálnym prvkom, ako je vyšívanie, netradičné vzory či detailne premyslené umiestnenie loga. S nadhľadom tak dýchajú na krk aj vyhajpovanejším tielkam od Prady či Miu Miu. Veľa influencerov si však od Loewe ide aj pletené svetre.

Hoci nejde o najlacnejšiu cenovú kategóriu (za tank top zaplatíš približne 300 eur a za kabelku aj tisíce), mnohí vnímajú produkty značky ako investíciu do dlhodobej kvality. Tieto kúsky majú zároveň najväčší predpoklad zostať aktuálne aj po rokoch.

Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 3
Domov
Zdieľať
Diskusia