Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. septembra 2023 o 12:18
Čas čítania 0:29
Dominik Vetrák

Brie Larson hrá geniálnu vedkyňu, ktorú muži pošlú do kuchyne. V seriáli Lessons in Chemistry zmení mizogýnne USA

Brie Larson hrá geniálnu vedkyňu, ktorú muži pošlú do kuchyne. V seriáli Lessons in Chemistry zmení mizogýnne USA
Zdroj: Apple TV+
FILMY A SERIÁLY LESSONS IN CHEMISTRY
Uložiť Uložené

Seriál vyjde v októbri na Apple TV+ a hlavnú rolu stvárni skvelá herečka Brie Larson. Ako inšpiruje ženy a prečo nastaví mužom v patriarchálnej spoločnosti kruté zrkadlo?

Oscarová Brie Larson (Captain Marvel) si v seriáli Lessons in Chemistry zahrá geniálnu vedkyňu Elizabeth Zott, ktorá inšpirovala ženy po celých USA. Elizabeth začiatkom 50. rokov 20. storočia vyhodia z vedeckého projektu, pretože poruší pravidlá. Následne jej ponúknu miesto v televíznej kuchárskej show, kde si ju obľúbia ženy po celej krajine.

Odporúčané
Baldur’s Gate 3 je hra, na ktorú som čakal celý život. Prestal som spať, len aby som mohol hrať ďalej Baldur’s Gate 3 je hra, na ktorú som čakal celý život. Prestal som spať, len aby som mohol hrať ďalej 15. septembra 2023 o 15:00

Elizabeth si postupne uvedomuje, že disponuje platformou, cez ktorú môže do sveta vyslať dôležité správy a posolstvá. Hoci sa to jej televíznym šéfom nepáči, pretože sú mizogýnni muži, Elizabeth pokračuje v pravidelnom kritizovaní politického a spoločenského postavenia žien nielen v USA. 

Za seriálom stojí Lee Eisenberg, známy ako tvorca seriálov WeCrashed, Jury Duty či filmu Good Boys. Seriál Lessons in Chemistry začne vysielať streamingová služba Apple TV+ od 13. októbra 2023. 

Domov
Zdieľať
Diskusia