Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Kofola.
14. septembra 2023, 15:30
Čas čítania 1:28
Sponzorovaný obsah

Nezáväzné vzťahy nie sú nevera, ale dobrodružstvo. Ako fungujú nemonogamné vzťahy? (PODCAST)

Nezáväzné vzťahy nie sú nevera, ale dobrodružstvo. Ako fungujú nemonogamné vzťahy? (PODCAST)
Zdroj: Kofola
PODCASTY O VZŤAHOCH A LÁSKE VZŤAHY
Uložiť Uložené

V aktuálnom diele podcastu sa moderátori pozreli na fenomén promiskuity, ktorý mnoho ľudí chápe zle.

Slovo „promiskuitný“ si veľa ľudí spája s niečím negatívnym. Ak to cítiš rovnako, tak si rozhodne nedaj ujsť novú epizódu podcastu LOVE IS ON THE AIR, ktorá ťa vyvedie z omylu. Vítek a Nikita ti totiž vysvetlia, čo promiskuita v skutočnosti je a aké výhody môže prinášať. Možno ťa prekvapí, že v určitých fázach života môže byť pre človeka promiskuitné správanie vlastne prospešné.

Nezáväzné dobrodružstvo vs. dlhodobý vzťah

Promiskuita je pre mnohých jednoduchšia, pretože nemusia svojim sexuálnym partnerom venovať toľko času ako v monogamnom vzťahu. Prieskum, ktorý realizovala Kofola v spolupráci s agentúrou G4insight 1, ukázal, že páry na seba majú priemerne menej ako 2,5 hodiny denne. Ak sa ti to zdá veľa, tak podľa značky neodmysliteľne spojenej s láskou je to, naopak, dosť málo. Kofola preto vymyslela iniciatívu Láskyplný piatoček, vďaka ktorej môžu zamestnanci čerpať vo firmách deň voľna a venovať sa svojej polovičke. Pokojne si ho nechaj pre seba, pretože sebaláska je tiež veľmi dôležitá.

Kofola, láskyplný páteček
Zdroj: Kofola
Pokiaľ chceš vedieť, či svojmu vzťahu venuješ dostatok času, môžeš si na webe www.laskyplnypiatocek.sk urobiť kvíz, ktorý ti to odhalí. Súčasne máš možnosť poslať svojmu zamestnávateľovi výzvu, aby Láskyplný piatoček zaviedol aj u teba v práci. Ak svoju lásku zatiaľ len hľadáš alebo si užívaš nezáväzné randenie, nezabudni, že piatok plný lásky môžeš dopriať aj sebe.
urob si láskyplný piatoček

Promiskuita nie je nevera

Do žiadneho vzťahu nepatrí nevera a práve s tou ľudia promiskuitu často zamieňajú. Nevera však znamená cudzoložstvo, ktoré sa odohráva za chrbtom partnera. Na druhej strane je promiskuita typ správania, pri ktorom daná osoba strieda sexuálnych partnerov. Jej podmienkou je nezáväznosť. Títo ľudia sa stýkajú, ale nevytvárajú medzi sebou emočné puto. Ide im predovšetkým o dobrodružstvo a sexuálny zážitok.

Ľudia sa k tomuto typu správania uchyľujú z rôznych dôvodov, ktoré ti podrobnejšie rozoberú moderátori v podcaste. Podľa vedcov je tendencia k promiskuitnému správaniu prirodzená a existuje už od praveku.

Viac o vzťahoch, láske, sexe a všetkom, čo s tým súvisí, sa dozvieš od našich expertov na lásku Nikity a Vítka v podcaste LOVE IS ON THE AIR. V aktuálnom diele ti ďalej vysvetlia, čo je tímová či digitálna promiskuita. Preberú aj sex na záchode a opíšu, ako poznáš, či máš k promiskuitnému správaniu sklony, podľa dĺžky prstov na ruke.

kofola
Zdroj: Kofola
Späť
Zdieľať
Diskusia