Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. augusta 2023, 18:49
Čas čítania 1:38
Ema Stanovská

Tiktokerov pobláznili nohy Margot Robbie, napodobňujú ikonickú scénu z filmu. „Barbie Foot Challenge“ je nebezpečná, tvrdia lekári

ZDRAVIE ZDRAVIE
Uložiť Uložené

Odborníci upozorňujú, že napodobňovanie slávnej scény môže viesť k vážnym problémom – od zápalu chodidla až po problém s krížami.

Film Barbie v hlavnej úlohe s Margot Robbie vyvolal ošiaľ, ktorý neustále trvá. Ľudí najnovšie pobláznil trend Barbie Feet Challenge, v rámci ktorého sa tiktokerky snažia napodobniť ikonickú scénu z filmu. V nej si Barbie vyzuje lodičky a ostane stáť na špičkách, čím odhalí svoju dokonalú klenbu a členok. 

Lekári upozorňujú, že pokúšať sa balansovať tak vysoko na špičkách môže mať nepriaznivé následky. Ľudské chodidlá zvyčajne nemajú takú vysokú klenbu a tieto pokusy môžu poškodiť chodidlá a členky či preťažiť svaly chodidiel a lýtok.

„Keď stojíte veľmi vysoko na špičkách, kladiete celú svoju váhu na bruško chodidla, ktoré nie je stavané na to, aby vašu váhu unieslo. V tejto polohe máme nohu len vtedy, keď nosíme vysoké opätky, ktoré chodidlu poskytujú určitú oporu,“ povedala chirurgička a podologička Alireza Khosroabadi. 

Môžeš skončiť v nemocnici

Niektoré tiktokerky veria, že chôdzou po špičkách si „vyformujú“ rovnaké chodilo, aké má Barbie. Odborníci upozorňujú, že to nie je možné. Možno to pomôže posilniť svaly, ale klenbu to nezmení.

Okrem toho týmto ľuďom hrozia rôzne problémy od vyvrtnutia členka cez zápal priehlavku chodidla až po natrhnutie svalov členka a poškodenie kĺbov prstov. Môže to tiež viesť k problémom s chrbticou, pretože státie na špičkách zaťažuje spodnú časť chrbta.

„Pokiaľ nechcete skončiť so zranením v nemocnici a všetkým vysvetľovať, že predstierate, že ste Barbie na vysokých opätkoch, neodporúčam nikomu skúšať túto výzvu,“ povedal pre ITV News lektor podiatrickej medicíny Rodrigo Diaz Martinez.

@taversia #barbiefootchallenge 👠🤪💕 #taversia ♬ original sound - Taversia

Hashtagy #BarbieFeet a #BarbieFeetChallenge nazbierali na platforme spolu viac ako 80 miliónov zobrazení a záujem o vyhľadávanie Barbie Foot Challenge sa v priebehu jedného týždňa zvýšil o 2 950 %, informuje NDTV.

Na scénu reagovala vtipným videom aj americká modelka Chrissy Teigen.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa chrissy teigen (@chrissyteigen)

Scénu natočili na ôsmykrát

Dokonalé nohy Margot Robbie sa už po uverejnení prvej upútavky stali predmetom diskusie. Väčšina ľudí bola v úžase nad dokonalosťou jej členkov, niektorí zas tvrdili, že záber nie je skutočný, pretože sa zdá, že herečka má v skutočnosti šesť palcov.

Margot Robbie pre časopis Time potvrdila, že nohy sú jej, ale priznala, že tento záber sa filmárom podarilo natočiť až na ôsmy pokus. Aby si herečka udržala stabilitu, musela sa podopierať rukami. Topánky museli zalepiť obojstrannou lepiacou páskou.

Domov
Zdieľať
Diskusia