Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. augusta 2023, 15:48
Čas čítania 1:19
Tímea Krauszová

Nevieš, akú fotku si dať na Tinder? Čoskoro ti s tým pomôže umelá inteligencia

ZAUJÍMAVOSTI ONLINE ZOZNAMKY RANDENIE V 21. STOROČÍ
Uložiť Uložené

AI na Tinderi ti čoskoro pomôže s tou najhoršou časťou online randenia: s vypĺňaním profilu.

Tinder momentálne testuje novú AI, ktorá ľuďom pomôže vybrať z albumu päť najlepších fotiek. Tie by ich mali najlepšie vystihovať a hodiť sa na ich profil. Povedali to zástupcovia Match Group, firmy, pod ktorú Tinder spadá, na konferenčnom hovore o tržbách. Informuje Tech Crunch.

„AI skutočne inšpirovala ľudí v produktovom oddelení, aby naozaj premýšľali o spôsoboch, ako môžeme vytvárať nové skúsenosti, ale aj riešiť kľúčové problémy pri zoznamovaní,“ povedal generálny riaditeľ Match Group Bernard Kim. „Ako príklad použijem Tinder. Niekedy sú ľudia naozaj nadšení, že môžu na Tinder naskočiť... potom, keď nahráte päť fotiek, sú ľudia vo všeobecnosti nervózni.“ Vraví, že niekedy si človek nie je istý, či sa tá fotka naozaj hodí, či to človeka dobre vystihuje a prinesie mu očakávaný záujem v apke.

Práve s tým by mala umelá inteligencia pomôcť. Podľa Kima ide o „účinnejší spôsob, ako naozaj predstaviť svoju osobnosť“.

Anketa:
Nechal/-a by si si vyplniť profil umelou inteligenciou?
Jasné, pomoc sa zíde, potom si to upravím.
Určite nie, dokážem ešte napísať dve vety...
Jasné, pomoc sa zíde, potom si to upravím.
71 %
Určite nie, dokážem ešte napísať dve vety...
29 %

Tinder flirtuje s AI na viacerých frontoch. Nedávno spustil overovaciu funkciu poháňanú AI, ktorá vyžaduje video selfie, aby používatelia mohli ľahšie určiť, kto nie je bot alebo podvodník.

Podľa Tech Crunch už naznačili, že by v budúcnosti možno využili aj generative AI (ako sú aj známe chatboty), vďaka čomu by mali používatelia pomocníka aj na tvorbu samotného textu v profile. Nedávny prieskum Tinderu dokonca ukázal, že zhruba tretina používateľov by bola za využívanie AI pri vypĺňaní profilu.

Match Group však k téme pristupuje opatrne. Podľa Kima je dôležité, aby nezabúdali na etické princípy, rešpektovali súkromie a tiež zabezpečili, že ľudia budú na Tinderi autentickí.

Lovíš, svajpuješ a hľadáš? Tu je viac fresh článkov o online zoznamkách:
– Kým čakáš na AI: expertky na zoznamovacie aplikácie sme sa opýtali, ako si vyplniť Tinder profil tak, aby zaujal.
– Máme za sebou množstvo randenia na účely článkov a po rokoch reportingu sme ti priniesli 50 fakt dobrých otázok, ktorými na rande prerušíš trápne ticho. Nemáš za čo.
– Naša kolegyňa Tereza vyskúšala zoznamku pre introvertov. Dick pics tam, našťastie, nefičia. Prečítaj si o jej skúsenosti.
– Všetky články o dating apps nájdeš tu.
Domov
Zdieľať
Diskusia