Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. júla 2023, 15:10
Čas čítania 1:07
Martin Mičuda

Škoda ukázala, ako budú vyzerať vynovené modely Scala a Kamiq

TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY ŠKODA
Uložiť Uložené

Približne štyri roky od uvedenia na trh modelov Scala a Kamiq spoznáme ich modernizované podoby.

Ešte predtým, ako Škoda na jeseň predstaví svoje dve kľúčové tohtoročné novinky, úplne nový Superb a Kodiaq, drobné vylepšenia dostanú iné dva modely v portfóliu. Už 1. augusta totiž český výrobca odhalí facelift malých vozidiel Scala a Kamiq, ktoré dlhodobo patria na našom trhu k najpredávanejším autám. Približne štyri roky od ich uvedenia na trh tak spoznáme modernizované podoby, ktoré majú reflektovať aktuálne dizajnové smerovanie značky a súčasne získať modernejšie prvky výbavy.

Odporúčané
TEST: Enyaq Coupé RS nám dokázal, že ide o najlepšiu škodovku, ktorá prerástla aj Volkswagen TEST: Enyaq Coupé RS nám dokázal, že ide o najlepšiu škodovku, ktorá prerástla aj Volkswagen 18. februára 2023, 9:30

Kým dôjde k samotnému odhaleniu, Škoda nám servíruje prvé oficiálne náčrty, ktoré jasne poukazujú na zmenené detaily. Oba modely prejdu zmenami predovšetkým v prednej časti, kde získajú dynamickejšie tvarované línie. Scala dostane užšie čelné svetlomety s novou grafikou, dá sa pritom predpokladať, že do výbavy sa začlení aj sofistikovanejšia LED technológia. Zmenami prejde aj maska chladiča s novou výplňou, no a najväčšou odlišnosťou bude predný nárazník, ktorý naberie na športovejších tvaroch. K úprave tvarov dôjde aj vzadu, kde je zjavné, že aj zadný nárazník bude viac členený, no a jemné retuše evidujeme aj pri koncových svetlách.

Škoda, Scala, Kamiq,Škoda, Scala, Kamiq,Škoda, Scala, Kamiq,Škoda, Scala, Kamiq,
Zobraziť galériu
(4)

V obdobnom štýle sa ponesie aj modernizovaný crossover. Kamiq totiž získa nárazníky s dynamickejšími líniami, pričom doplnené budú o strieborné panely v ich spodných častiach. Práve tie dodajú väčšiu optickú mohutnosť. Zatiaľ čo zadné LED svetlá prejdú len jemným vylepšením, tie predné sa zmenia zásadnejšie – Kamiq bude mať naďalej delené svetlomety, akurát horná časť bude značne užšia na výšku a spodná do šírky.

Odporúčané
Nové C nám dokázalo, že je najpokrokovejšie vo svojej triede. V jednej veci dokonca prekonáva aj vlajkové S Nové C nám dokázalo, že je najpokrokovejšie vo svojej triede. V jednej veci dokonca prekonáva aj vlajkové S 28. septembra 2021, 14:30

Horný pás denného LED svietenia bude naďalej napojený priamo na masku, ktorá nadobudne hranatejší tvar a novú štruktúru v tvare písmena U. Pohľad do interiéru nám zatiaľ Škoda neumožňuje, tam však možno predpokladať len kozmetické vylepšenia, ktoré súvisia skôr so samotnou výbavou než s dizajnom. Ani z technickej stránky sa veľké zmeny neočakávajú.

Domov
Zdieľať
Diskusia