Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Tento článok je PR správa spoločnosti Stockerka.
26. júla 2023, 12:30
Čas čítania 2:02
Sponzorovaný obsah

Na kúpu dvojizbového bytu v Bratislave ti stačí mať 16-tisíc eur. Zvyšok dofinancuješ zvýhodnenou hypotékou, takto to funguje

Na kúpu dvojizbového bytu v Bratislave ti stačí mať 16-tisíc eur. Zvyšok dofinancuješ zvýhodnenou hypotékou, takto to funguje
Zdroj: Stockerka
ZAUJÍMAVOSTI BÝVANIE
Uložiť Uložené

Stockerka prichádza s cenovo dostupným riešením bývania, ak nemáš našetrené desiatky tisíc eur na svojom bankovom účte.

Ak túžiš po vlastnom bývaní, no nemáš na zaplatenie prvej splátky vo výške minimálne 20 % z ceny nehnuteľnosti, ktorú dnes požaduje väčšina bánk aj developerov, máme pre teba tip. V Bratislave rastie bytový komplex Stockerka s ponukou bytov s terasami na poschodí, ale i na prízemí s predzáhradkou, na ktorého kúpu ti stačí zložiť desatinu z ceny bytu.

V prípade klasického dvojizbového bytu s predzáhradkou, kde môžeš hostiť kamošov, ti tak teraz stačí napríklad iba 16 610 eur. Zvyšok dofinancuješ hypotékou so zvýhodnenou úrokovou sadzbou, čo sa ti určite hodí v časoch, keď úroky atakujú či dokonca prekračujú hranicu 5 %. 

Stockerka rastie v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves priamo pod svahmi Devínskej Kobyly. V bezprostrednej blízkosti tak budeš mať množstvo turistických trás aj cyklochodníkov, ale napríklad aj známu skalolezeckú destináciu Štokeravská vápenka, ku ktorej je to zo Stockerky doslova na skok.

Svoj voľný čas môžeš aktívne tráviť aj priamo v Stockerke. Ak uprednostňuješ silové športy, určite ťa poteší workout zóna s niekoľkými fitness prvkami na precvičenie celého tela. Pre fanúšikov kolektívnych športov je zasa určené multifunkčné ihrisko s basketbalovými košmi. K dispozícii budeš mať tiež spoločnú klubovňu a bývanie ti spestrí aj celý rad komunitných prvkov, vďaka ktorým si medzi susedmi poľahky nájdeš nových priateľov. V Stockerke je skrátka o tvoj voľný čas dokonale postarané.

Stockerka
Zdroj: Stockerka

Balkóny, terasy alebo predzáhradky

Z celkového počtu 271 bytov tvoria najvyšší podiel štartovacie dvojizbové byty s komfortnou výmerou od 48 m². S plochou exteriéru, ktorá začína od 9 m², ponúkajú relatívne vyššiu výmeru za mimoriadne dostupnú cenu. Časť z nich navyše disponuje aj samostatným šatníkom či menšou pracovňou, čo nepochybne oceníš, ak preferuješ prácu z domu. V Stockerke je k dispozícii aj menší počet trojizbových bytov, dokonca aj niekoľko štvorizbových bytov s priestrannými terasami a nádherným výhľadom na lesy Malých Karpát.

Byty s prvkami nadštandardu

Byty v Stockerke sa predávajú v štandarde vrátane obkladov, podláh aj sanity. Príjemným bonusom je drevený rošt na balkónoch alebo inteligentné technológie, vďaka ktorým bude tvoje bývanie bezpečné a pohodlné zároveň. Nepochybne ťa poteší aj predpríprava na klimatizáciu či montáž elektrických žalúzií. K bytu si tiež môžeš zakúpiť vonkajšie alebo vnútorné parkovacie státie, ako aj pivničnú kobku v podzemí. No tou najpríjemnejšou správou je nepochybne samotná cena.

Dvojizbový byt s vlastnou predzáhradkou si môžeš kúpiť už od 166 100 eur. Navyše, vďaka výhodnému modelu financovania zložíš na začiatok iba 10 % z ceny bytu, t. j. len 16 610 eur. Zvyšných 90 % dofinancuješ hypotékou až po kolaudácii. K vlastnému bývaniu sa tak dostaneš za bezkonkurenčných podmienok.

Stockerka
Zdroj: Stockerka

Zvýhodnená hypotéka, ak máš do 35 rokov

Ak máš do 35 rokov a spĺňaš podmienky na získanie 90 % hypotéky so zvýhodnenou úrokovou sadzbou oproti tej, za ktorú banka bežne poskytuje úvery ostatným žiadateľom, svoje nové bývanie môžeš mať ešte výhodnejšie. A čo je dôležité, klientske zmluvy neobsahujú inflačnú doložku. Po podpise zmluvy sa tak nemusíš obávať navýšenia ceny bytu z dôvodu vysokej inflácie. Preto ak uvažuješ o vlastnom bývaní, toto je určite ponuka, ktorá stojí za zváženie. Pozri si kompletnú ponuku dostupných nehnuteľností na www.stockerka.sk a splň si sen o vlastnom bývaní ešte dnes.

Domov
Zdieľať
Diskusia