Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
20. júla 2023, 11:00
Čas čítania 2:48
Tímea Krauszová

Ako je to s tým semenom a ananásom a môžu ti „kitty cocktails“ zlepšiť chuť výtoku z vagíny?

ZAUJÍMAVOSTI SEXUALITA
Uložiť Uložené

Pálčivá otázka znovu vyplávala na povrch na Tiktoku. Ľudia sa snažia zlepšiť chuť svojich intímnych výtokov, no čo na tieto pokusy hovorí veda?

Chuť semena či výtoku z pošvy je odjakživa predmetom debaty. Ľudia sa snažia využiť rôzne domáce recepty na „zlepšenie chute“, na túto tému sa šíria aj rôzne vtipy (väčšinou nechutné). Otázka znovu ožila na Tiktoku, kde si ľudia radia rôzne „kokteily“, ktoré by im mali pomôcť.

Čo si však veda myslí o ananásovej šťave, brusnicovej šťave alebo rôznych cukríkoch na „zmenu pH vo vagíne“?

Ovocie by údajne malo pridať semenu sladkú chuť

Na Tiktoku sa opäť špekuluje o tom, že sladké ovocie s vysokým obsahom fruktózy či glukózy (napríklad ananás, kivi alebo pomaranče) dokáže zmeniť chuť semena. To však podľa odborníkov zatiaľ nie je vedecky dokázané. Expert na mužské zdravie a lekár Jeff Foster pre Mashable vysvetľuje, že na to by bolo potrebné, aby jedlo dokázalo zmeniť zloženie semena.

„80 % semena je voda. Zvyšok sú aminokyseliny, kyselina citrónová, fosfor, draslík, zinok, vápnik, sodík, draslík a rôzne enzýmy. Keby jedlo dokázalo zmeniť chuť semena, muselo by zmeniť zložky vo výtoku a potenciálne ho poškodiť.“ Semeno je však dobré chránené pred takýmito zmenami. 

Odporúčané
Ako dosiahnuť orgazmus stláčaním stehien? Prečítaj si o syntribácii, netradičnej masturbačnej technike Ako dosiahnuť orgazmus stláčaním stehien? Prečítaj si o syntribácii, netradičnej masturbačnej technike 24. apríla 2024, 18:30

Ananás totiž najskôr prejde tráviacim traktom, potom sa časť z neho dostane do pečene a krvi a po rozložení na menšie a menšie časti sa niektoré zložky použijú na tvorbu nového semena. Avšak o niekoľko týždňov neskôr, vysvetľuje Foster. Nie je tam priame prepojenie.

@bedroom.stud

Watch her smile after you finish!😉

♬ original sound - Bedroom Stud

Samozrejme, rôznych príhod o tom, ako muži prestali piť alkohol a fajčiť a začali jesť viac zeleniny a ovocia a ovplyvnilo to chuť ich výtoku, nájdeš na internete hojne. No nejde o vedecky dokázaný fakt. Zdravú stravu by sme možno mohli mať bez ohľadu na to, či sa chystáme mať orálny sex.

Kitty cocktails pre chutnú pošvu?

Ako upozornil Hypebae, na Tiktoku sa šíria rady aj pre ženy. Desiatky až stovky tisíc videní získavajú videá s tipmi, ako zlepšiť chuť vaginálneho výtoku. Často ide o mladé ženy z generácie Z, ktoré si odporúčajú tzv. kitty cocktails, teda kokteily pre pošvu.

@maryy.ca_ My daily juice❤️ #dappointment #phbalance #kittyjuice #fyp #selfcare #forthegirls #sweetp #dappointmentchronicles #thankmelater ♬ Come On - Jhené Aiko

Hoci #kittyjuice už Tiktok cenzuroval a videá ti neukáže, pri bežnom vyhľadávaní nájdeš v apke kopec receptov. Zvyčajne ide o zmes ananásovej a brusnicovej šťavy, citrónov (alebo iných citrusov) a kokosovej vody. Vo videách často zaznieva, že kokteil prispieva k rovnováhe pH a že vaginálny výtok bude vďaka tomu chutiť lepšie.

Gynekologičky a gynekológovia však vravia, že vedecké štúdie na túto otázku zatiaľ nepriniesli jednoznačnú odpoveď. „Neexistujú dáta o tom, že by vyšší príjem sladkého ovocia zmenil chuť alebo vôňu tvojej vagíny,“ vraví gynekologička Claudia P. Mosca.

Odporúčané
Prečo ejakulujeme zo snov? Väčšina mladých mužov sa za polúciu hanbí a je pre nich tabu, tvrdí odborník Prečo ejakulujeme zo snov? Väčšina mladých mužov sa za polúciu hanbí a je pre nich tabu, tvrdí odborník 1. apríla 2024, 14:30

Chuť aj vôňa vaginálneho výtoku je pri zdravej pošve prirodzená a celkom normálna. Slovami gynekologičky Jen Gunter: „je to vagína a nie piña colada“.

Prostredie vo vagíne je kyslé a mierne kyslastý pach je normálny. Ak sa ti niečo nezdá, pach alebo konzistencia výtoku sa zmenili, pociťuješ bolesť alebo svrbenie, je čas na návštevu lekára alebo lekárky – nie na sladký ovocný kokteil z internetu.

Ako to je s doplnkami výživy na zmenu chute genitálií

Najmä celebrity v posledných rokoch rady zarábajú na ženskej neistote. Ponúkajú rôzne gumené cukríky a iné formy doplnkov výživy, o ktorých tvrdia, že vaginálny výtok vďaka nim bude chutiť ako med a voňať „sviežo“. Nech už to znamená čokoľvek, nie je pravda.

Mnohí odborníci a odborníčky na vaginálne zdravie varujú, že podobné výživové doplnky sú vyhodené peniaze. Vagína má samočistiacu schopnosť a to, ako vonia, je prirodzené, povedali nám viaceré gynekologičky. Žiadne doplnky túto chuť nedokážu ovplyvniť. Ak nemáš istotu, či je vôňa, výtok alebo iný jav normálny, v prvom rade treba zájsť do ambulancie, a nie kupovať si cukríky od influencerky, odkazujú.

Okej, takže chutíme a voniame normálne, čo s tým teraz? Ochutnaj jeden z týchto článkov:
Prečítaj si názor 70 žien, ktoré nám povedali, ako majú rady orálny sex. Išli do detailov.
– Nemohli sme zabudnúť ani na mužov. Viac ako 50 sme sa opýtali, ako vyzerá dokonalá fajka. Tu sú ich odpovede.
– Môžeš otehotnieť počas sexu vo vode a čo ti hrozí na pieskovej pláži? Tu je všetko, čo potrebuješ vedieť o letných radovánkach.
– Pre správy o najnovších vedeckých štúdiách o sexuálnom zdraví, tipy a triky či zaujímavé rozhovory o rode, orientácii a sexe klikni sem.
Domov
Zdieľať
Diskusia