Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
10. júla 2023, 19:32
Čas čítania 0:59
Adriana Královičová

Angelina Jolie kúpila ateliér po Basquiatovi a Warholovi. Prenájom štúdia bol pred rokom 60 000 dolárov

MÓDA ANGELINA JOLIE MÓDA
Uložiť Uložené

Štúdio patrilo Andymu Warholovi. Basquiat v ňom býval od roku 1983 až do svojej smrti, keď sa v 27 rokoch predávkoval heroínom. Dnes v ňom bude sídliť nová módna značka Ateliér Jolie.

Angelina Jolie vytvorila kreatívny projekt Ateliér Jolie, ktorý má podať pomocnú ruku začínajúcim umelcom či ľuďom z rôznych ekonomických skupín. Bude sídliť vo významnej budove. Herečka si prenajala newyorské štúdio, v ktorom pracovali Andy Warhol a Jean-Michel Basquiat.

Štúdio sa nachádza na Manhattane, konkrétne na ulici 57 Great Jones. Daily Mail informuje, že Jolie sa dohodla s realitnou kanceláriou Meridian Capital Group, že si priestor prenajme na osem rokov. V roku 2022 bolo možné nehnuteľnosť prenajať za 60 000 dolárov mesačne, koľko zaplatí Angelina Jolie nie je známe. Na budove zostanú grafity ako pocta Basquiatovi. „Jolie si priala v priestore zachovať nádych Basquiata,“ hovorí pre Daily Mail realitný maklér John Roesch.

Štúdio má tri poschodia a jeho rozloha je 6 600 štvorcových metrov. Miestnosti majú vysoké stropy, na poslednom poschodí sa nachádzajú veľké strešné okná. „Byť v tomto priestore je naozaj privilégium. Urobíme, čo bude v našich silách, aby sme rešpektovali a ctili Basquiatov umelecký odkaz celou komunitou a kreativitou. Dúfam, že Ťa tam uvidím,“ teší sa herečka. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Angelina Jolie (@angelinajolie)

Ateliér Jolie herečka založila s cieľom vytvoriť komunitu plnú kreativity a inšpirácie. Zapojiť sa do nej môžu ľudia z rôznych sociálno-ekonomických skupín. Tím, ktorý sa bude podieľať na tvorivom procese módnej značky, sa bude skladať z ľudí so základným vzdelaním, utečencov či iných skupín. Vytvorí im pracovné pozície, bude spolupracovať s remeselníkmi a kreatívnymi osobami z celého sveta. „Budujem miesto pre kreatívnych ľudí,“ píše na oficiálnej stránke svojej novej módnej značky. 

Domov
Zdieľať
Diskusia