Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. mája 2023, 9:30
Čas čítania 7:25
Denisa Šútorová

Met Gala 2023: Rihanna ako nevesta od Chanelu, Kim Kardashian ako z Playboya. Pozri si tie najzaujímavejšie outfity

Met Gala 2023: Rihanna ako nevesta od Chanelu, Kim Kardashian ako z Playboya. Pozri si tie najzaujímavejšie outfity
Zdroj: Youtube/People
MÓDA KARL LAGERFELD MET GALA MÓDA ŠOUBIZNIS
Uložiť Uložené

Napriek minuloročným škandálom sa na guest liste tohtoročného Met Gala ocitla aj Kim Kardashian. Hostiteľka Anna Wintour si ešte nestihla vydýchnuť a hollywoodska hviezda má už na zozname ďalší úlet.

Prvý májový pondelok patril už každoročne jednej z najväčších módnych udalostí roka Met Gala. Červený koberec sa tak včera 1. mája pri príležitosti finančnej zbierky pre Kostýmový inštitút Metropolitného múzea v New Yorku zaplnil tými najväčšími menami zo sveta šoubiznisu. Zúčastnení sa tento rok museli pre zmenu „popasovať“ s dress codom „In honor of Karl“, ktorý vzdal poctu zosnulému dizajnérovi a módnej legende Karlovi Lagerfeldovi.

Kým väčšina hostí hľadala inšpiráciu práve v archívoch jeho tvorby pre módny dom Chanel či Chloé, odvážlivci siahli po Lagerfeldovom osobnom štýle, jeho vášni pre popkultúru a posúvanie hraníc. Hoci červený koberec zaplavila predovšetkým obrovská dávka elegancie a vintage, núdza nebola ani o hlboké výstrihy, ostré línie, strieborné parochne a kožené rukavičky. Toto sú outfity na Met Gala 2023, z ktorých ideme do kolien.

1. Dua Lipa

Jednou z prvých hviezd, ktoré odštartovali tohtoročný červený koberec Met Gala, bola speváčka Dua Lipa. Ako spolupredsedníčka a zároveň spoluhostiteľka eventu mala dôležitú úlohu: ísť príkladom vo všetkých smeroch. Hviezda sa predviedla v bielej tweedovej róbe Chanel s jemným čiernym lemovaním a lichotivým baskickým pásom (korzet má v prechode do sukne tvar V).

Dua Lipa vyzerala v tvídovej róbe od Chanela ako novodobá Snehulienka.
Dua Lipa vyzerala v tvídovej róbe od Chanela ako novodobá Snehulienka. Zdroj: Getty Images/Dimitrios Kambouris

Romantický model šiat s dobovým podtónom podčiarkuje dokonalé krivky speváčky, no zároveň necháva vyniknúť jej elegantné ja. Nesmierne oceňujeme aj nežný styling.

Uniknúť nám však nemohol ani výrazný 100-karátoý diamantový náhrdelník. Ide o legendárny model Lucida star Necklace, ktorý svojím tvarom odráža proporcie ikonického žltého diamantu Tiffany Diamond. Dua Lipa je prvá v histórii, ktorá má tento 100-karátový skvost na sebe, a dúfame, že mala poruke aj šikovnú SBS-ku (keďže hodnota tohto šperku sa odhaduje na viac ako 10 miliónov dolárov).

2. Rita Ora & Taika Waititi

Speváčka Rita Ora sa netají tým, že extravagancia je jej druhé meno. Na červenom koberci Met Gala predviedla jeden z najodvážnejších lookov večera. O čiernu transparentnú róbu s nápadito umiestnenou kvetinovou čipkou, šifónom a dramatickou vlečkou sa postaral nepálsko-americký dizajnér Prabal Gurung. Jedným z najoriginálnejších doplnkov looku boli aj retiazkové aplikácie visiace z nechtov.

Jednou z najlepšie oblečených dvojíc tohtoročného Met Gala je nepochybne Rita Ora a režisér Taika Waititi.
Jednou z najlepšie oblečených dvojíc tohtoročného Met Gala je nepochybne Rita Ora a režisér Taika Waititi. Zdroj: Getty Images/Dimitrios Kambouris


Po boku speváčky sa však rozhodne nedal zahanbiť ani jej manžel Taika Waititi, ktorý sa predviedol v dlhom metalickom blejzri bez košele. Perfektnou voľbou sú aj biele nohavice, čierny živôtik, biele perly a predovšetkým detail čiernej ruže, ktorým ladí so svojou polovičkou. Za nás rozhodne jeden z najlepších mužských lookov večera.

3. Olivia Wilde

Opulentnú róbu od Chloé predviedla na Met Gala herečka Olvia Wilde. Napriek tomu, že tento look vytvorila práve súčasná návrhárka módneho domu Gabriela Hearst, model Olivie je inšpirovaný návrhom, ktorý Lagerfeld vytvoril ešte v roku 1983 (v čase, keď stál na čele francúzskeho módneho domu). Ak si detailista, zrejme ti neuniklo zlaté zdobenie pripomínajúce tvar huslí. Dôvod je jednoduchý: Karl sa pri navrhovaní častokrát inšpiroval aj hudbou a veril, že je dôležitou súčasťou módy.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by LifeStyle on RTÉ (@rtelifestyle)


V prevedení Hearst je Lagerfeldova prítomnosť citeľná cez jedinečné spojenie luxusných materiálov a minimalistickej línie. Ak prescrolluješ Instagram, zistíš, že v rovnakom looku (len v čierno-striebornom prevedení) sa na včerajšom evente ukázala aj Margaret Zhang. Módna katastrofa či skvelý kontrast?

4. Diddy & Yung Miami

Raper Diddy sa na módnej udalosti roka ukázal vo veľkom štýle aj s novou láskou Yung Miami. Dvojica sa počas svojho debutu nezabudla dôkladne zladiť.

Práve sa pozeráme na stelesnenie couple goals. Raper Diddy debutoval na Met Gala s novou láskou.
Práve sa pozeráme na stelesnenie couple goals. Raper Diddy debutoval na Met Gala s novou láskou. Zdroj: Getty Images/Theo Wargo

Diddy si obliekol model vlastnej značky Sean John, ktorý pozostával z čierneho obleku s drahokamami a honosného čierneho plášťa zdobeného čiernymi ružami. Jeho polovička si zapózovala v čiernych sieťovaných šatách s bielymi perlami, objemnou tylovou vlečkou a čiernym golierom, ktorý jej dopomohol k statusu „divy“. Spolu či osve, rozhodne ide o obrovský highlight večera.

5. Penélope Cruz

Penélope Cruz sa na Met Gala podarilo skrotiť svoju divokosť, zahalila sa totiž do nežnej róby s priesvitným závojom z kolekcie Chanel Couture jar/leto 1988. Šatám nechýbala objemná sukňa s  bielymi perleťovými gombíkmi a trblietavými flitrami, no ani zodpovedajúci opasok s prackou a veľmi nenápadným monogramom módneho domu Chanel.

Herečka Penélope Cruz na seba strhla všetkú pozornosť a celkom s nadhľadom konkuruje Lagerfeldovej veľkej múze.
Herečka Penélope Cruz na seba strhla všetkú pozornosť a celkom s nadhľadom konkuruje Lagerfeldovej veľkej múze. Zdroj: Getty Images/Kevin Mazur

Napriek tomu, že sa tento model kedysi do histórie zapísal práve vďaka topmodelke Inès de La Fressange (jedna z najväčších Lagerfeldových múz), v našich očiach sa odteraz už navždy bude spájať práve s nádhernou Penélope Cruz. 

Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia