Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Čítaš poslednú stranu článku:
Met Gala 2023: Rihanna ako nevesta od Chanelu, Kim Kardashian ako z Playboya. Pozri si tie najzaujímavejšie outfity

6. Jeremy Pope

Dráma a Met Gala idú ruka v ruke, súhlasíš? Americký herec a spevák Jeremy Pope vzdal Lagerfeldovi úctu takmer 10-metrovým plášťom s jeho podobizňou. Dizajnérova tvár tak zakrývala takmer celú plochu schodov.


Takýto módny počin od Balmaina však nebolo „easy“ vytvoriť, portrét slávneho dizajnéra na šatách si totiž vyžadoval viac ako 5000 metrov hodvábneho šifónu. Stylista Ugo Mozie, ktorý si vzal do svojich rúk Jeremyho, mu celý look zakončil jednoduchými čiernymi nohavicami Balmain. Za nás môže byť!

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by StrikeTwoPoses (@striketwoposes)


7. Emily Ratajkowski

Emily Ratajwkoski na Met Gala 2023 nezaprela svoj status supermodelky a ukázala sa v tej najväčšej paráde. Jej tylové šaty s hlbokým výstrihom od Tory Burch sú elegantným stelesnením ikonického modelu klapkových šiat z 20. rokov.

Detaily, ako sú prekrížené zamatové stuhy či drobné perličky pozdĺž živôtika, odkazujú na Lagerfeldovo pôsobenie pre módny dom Chanel. Emily mu vzdala hold aj voľbou účesu, ktorý často využíval na prehliadkach.

Modelke Emily Ratajkowski sa priam dokonale podarilo vzdať hold zosnulému dizajnérovi. Kráska si dala záležať na detailoch.
Modelke Emily Ratajkowski sa priam dokonale podarilo vzdať hold zosnulému dizajnérovi. Kráska si dala záležať na detailoch. Zdroj: Getty Images/John Shearer

8. Jenna Ortega

Kráľovná gotiky Jenna Ortega je späť a na Met Gala prepája estetiku Wednesday Addams aj s prvkami značky Chanel. O dramatickú korzetovú róbu so zlatými retiazkami sa jej postarala značka Thom Browne. Jenna k nej nezabudla zladiť ani čierne podkolienky, mohutné Oxford platformy a perlové náušnice ladiace s rovnakými aplikáciami, ako sú na čiernych stuhách.

Jediné, čo chýbalo, je už len Vec. Už dlho sme o Wednesday nepísali, ďakujeme, Jenna, vieme, že gothcore miluješ rovnako ako my. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Jenna Ortega Moments (@jennaortegamoments)

9. Teyana Taylor

Hoci si to po schodoch musela odskackať (v dôsledku úzkeho strihu outfitu) Teyanu Taylor nemôžeme s jej tvídovým lookom od Thoma Browna obísť. Americká speváčka a tanečnica predviedla look, ktorý by mohli milovníci Lagerfelda nazvať aj „moderný Chanel“. Dizajnér kedysi povedal, že „tvíd je viac cool ako tweet“, a my v tejto chvíli nemôžeme súhlasiť viac. Hviezda ho oživila o sexi výstrihy v oblasti bokov, dramatický fascinátor, čierne slnečné okuliare a šperky od Grace Lee.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by GurusTrends (@gurustrends)

10. Kim Kardashian

Napriek tomu, že sa chvíľu šepkalo, že na Met Gala dostala stopku (podobne ako zvyšok jej rodiny), zdá sa, že sa Anna Wintour po kontroverzii so šatami Marilyn Monroe predsa len zľutovala. Takže ešte raz, dámy a páni, Kim Kardashian a jej predstava témy Karl Lagerfeld: A Line of Beauty.

Ako si všimneš nižšie, róba hviezdy pozostávala z bielych midi šiat od Schiaparelli, ktoré zdobili bohaté línie perál. Pri robustnom zdobení sa nám však podarilo zahliadnuť aj korzetový živôtik a podprsenku v zlatom odtieni.

Kim Kardashian na Met Gala 2023.
Kim Kardashian na Met Gala 2023. Zdroj: Getty Images/Dimitrios Kambouris

Výrazným prvkom bol aj diamantovo-perlový choker a biela vlečka s masívnym rukávom, no nechýba ani dramatický hairstyle.

Hoci Kardashian v prvom rade odkazuje na Lagarfeldovu tvorbu v módnom dome Chanel, zahraničné médiá sa už stihli zhodnúť v tom, že Kim svojím lookom spomína aj na svoju dobre známu Playboy titulku z roku 2007. Nás svojím výkonom presvedčila, no predýcha to Anna Wintour? 

11. Florence Pugh

Kráľovná fashion statementov? Florence Pugh, 27-ročná herecká hviezda sa včera večer ukázala na červenom koberci Met Gala v extravagantnej róbe od Valentina. Hoci určitú pozornosť na seba strhol aj hlboký výstrih s dlhou čiernou mašľou, stredobodom diania bola práve vyholená hlava herečky s vysokou operenou čelenkou alebo, pokojne povedzme, korunou. Trochu klasiky, trochu drámy, trochu Florence a vznikne z toho aj takáto pocta Lagerfeldovi. Chceme viac!

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by PopCulture (@popculture)

 
12. Cardi B

Kým väčšina hviezd sa inšpirovala Lagerfeldovou kariérou v módnych domoch Chloé či Chanel, naša obľúbená raperka Cardi B sa pri zhotovení svojho looku rozhodla „zájsť“ do dizajnérovho šatníka. Jeho povestnú „uniformu“ totiž pretvorila do ženského looku a musíme uznať, že jej to naozaj vyšlo. Okrem prepracovanej čiernej róby s ružami od Chenpeng Studio si hviezda dala záležať aj na ostatných detailoch.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by PopCulture (@popculture)

V jej outfite nechýbal golier bielej košele ani kravata či čierne rukavičky. Neodmysliteľnou súčasťou spomínaného looku však bola aj strieborná parochňa. V podaní Cardi B rozhodne nejde o prvoplánovú záležitosť.

13. Rihanna & ASAP Rocky

Keď sme RiRi a ASAPA počas live streamu Met Gala nevideli a náš výber outfitov bol takmer na konci, boli sme trochu sklamaní. Zahraničné médiá začali písať, že sa RiRi už neobjaví. Náš obľúbený celebritný pár sa však predsa len ukázal (fashionably late) a dokonca v tých najlepších outfitoch, ktoré vzdávali hold Lagerfeldovej kariére v Chaneli. Áno, vidíš správne, Rihanna prišla ako chanelovská nevesta v exkluzívnom modeli od značky Maison Valentino.

rihanna, asap rocky
Zdroj: Getty Images/Taylor Hill

Hoci sa najskôr ukázala zahalená v bielej kapucni s ružami (aj v slnečných okuliaroch s maxi mihalnicami), ASAP jej o chvíľu odhalil tvár a my sme si mohli vychutnať Rihannin šťastný výraz aj diamantový choker od Bulgari. Bruško však tentokrát neodhalila.

ASAP na to išiel trochu drsnejšie a na červený koberec zvolil komplet od Gucciho (bol zložený z červeného plisovaného kiltu, džínsov, bielej košele a čierneho saka). Podobný look si kedysi obliekol Lagerfeld na prehliadke Chanelu v roku 2004. Dvojici nemáme čo vytknúť (teda okrem toho, že sme kvôli nim zostávali dlhšie hore).

14. Pedro Pascal

Na našom zozname nemôže chýbať ani sexi daddy Hollywoodu Pedro Pascal, ktorý tentokrát porušil oveľa viac, ako je dovolené, a nám sa to páči. Na Met Gala sa rozhodol vyvolať vášne s lookom od Valentina a poriadne sa odviazať s čiernymi šortkami a šnurovacími vojenskými topánkami, z ktorých vytŕčajú ponožky. Základ outfitu však tvorí červená košeľa s čiernou kravatou a červený štruktúrovaný kabát.

Obľúbený daddy Hollywoodu si na Met Gala ukradol pozornosť pre seba. Okrem červeného kabáta a šortiek dáva internet dôraz na jeho vyšportované nohy.
Obľúbený daddy Hollywoodu si na Met Gala ukradol pozornosť pre seba. Okrem červeného kabáta a šortiek dáva internet dôraz na jeho vyšportované nohy. Zdroj: Getty Images/Taylor Hill

Medzi čiernou-bielou klasikou a premyslenými strihmi na Met Gala vyšiel tento módny úlet na jednotku a Pedro sa tak postaral o ďalší fashion statement na svojom zozname, ehm, všímaj tie vyšportované nohy a uhladený hairstyle. Ale aj tak nedáme dopustiť na jeho vintage Lakers tričko. (Však súhlasíš?)

15. Gigi Hadid

Hoci je nepísanou kráľovnou gotiky práve Jenna Ortega, Gigi Hadid jej na Met Gala suverénne „dýchala“ na chrbát. Aj keď sme na červených kobercoch pri Gigi zvyknutí na farebnejšie looky, v komplete od Givenchy Haute Couture sa prepracovala na zoznam najlepšie oblečených hostí včerajška.

Gigi Hadid šliape na päty Jenne Ortege. Pozornosť púta práve dokonalým gotickým lookom od Givenchy Couture.
Gigi Hadid šliape na päty Jenne Ortege. Pozornosť púta práve dokonalým gotickým lookom od Givenchy Couture. Zdroj: Getty Images/Dimitrios Kambouris

27-ročná topmodelka sa na podujatie vybrala v čiernom korzetovom tope bez ramienok, ku ktorému doplnila sukňu v rovnakej farbe zdobenú perím. Celý outfit bol doplnený tylovým prekrytím dekoltu, ktorý sa tiahol do dramatickej dlhej vlečky, a v podobnom dizajne sa niesli aj tylové rukavičky. Nesmierne oceňujeme kontrastný perlový náhrdelník, ale aj vlasy sčesané do polovičného copu. Jenna, vážne by si sa mala mať na pozore.

16. Anne Hathaway

To najlepšie na záver? Nepochybne. Anne Hathaway predstavila pod záštitou módneho domu Versace veľmi svieže prevedenie tvídu. Béžová róba nás zaujala najmä strihovým riešením, odhaleným dekoltom a výrezmi na trupe (pričom jeden z nich je predĺžený až do rozparku na stehne). Premysleným detailom sú aj ikonické zlaté špendlíky na šatách. Okrem toho, že držia šaty pokope, celému looku dodávajú nádych rebelstva. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by 🌱 (@aplasticplant)

Neodmysliteľnou súčasťou herečkinej róby sú aj ladiace tvídové operné rukavice. Všetko to dopĺňa diamantový choker Bulgari, nadčasový účes a charizma Anne. Za takýto módny počin by ju pochválila aj Miranda, čo povieš?

Anketa:
Ako sa podľa teba celebrity popasovali s dress codom na štýl Lagerfelda?
Nič moc, čakal/-a som viac.
Celkom obstojne!
Páči sa mi, že išli do archívov a niektorí z nich si dali poriadne záležať.
Nič moc, čakal/-a som viac.
27 %
91 Hlasov
Celkom obstojne!
31 %
101 Hlasov
Páči sa mi, že išli do archívov a niektorí z nich si dali poriadne záležať.
42 %
139 Hlasov
Čítaj na predchádzajúcej strane
Dočítal si celý článok
Strana 2 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia