Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
12. apríla 2023, 21:55
Čas čítania 3:34
Daniel Mikolášik

Na tlačovke Fight Night Challenge lietali urážky, strkanice, ale aj bizarné stávky. Zápasníkov museli oddeľovať ochrankári

Na tlačovke Fight Night Challenge lietali urážky, strkanice, ale aj bizarné stávky. Zápasníkov museli oddeľovať ochrankári
Zdroj: Refresher/Daniel Mikolášik
ŠPORT FIGHT NIGHT CHALLENGE FNC 4
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Rytmus uviedol, že prechádza najťažšou prípravou na zápas, akú kedy mal. Ako vyzerali jednotlivé staredowny?

V poradí štvrtý turnaj organizácie Fight Night Challenge (FNC) sa pomaly blíži a jeho účastníci sa v stredu 12. apríla stretli na tlačovej konferencii v priestoroch Konn Food Baru v bratislavských Nivách, kde niektorí z nich okrem otázok novinárov čelili aj štipľavým trash talkom či vyostreným staredownom.

Vo viacerých situáciách sa napätá atmosféra dala krájať a my sme pri tom nemohli chýbať. Promotéri na tlačovke odprezentovali fanúšikom atraktívne zápasy, ktoré si diváci budú môcť vychutnať 13. mája počas turnaja, kde sa predstavia Attila Végh, Rytmus, Monika Haklová či z prostredia MMA známy Karol Ryšavý alebo Marek Bartl.

Zraneného Barona nahradí fighter, ktorý mal v minulosti nacistické tetovanie

V pôvodnom rozpise zápasov nastala jedna významnejšia zmena, ktorú organizácia odhalila práve na tlačovke. Do súboja proti Adamovi Bergerovi, ktorý je známy ako influencer Bergino, pre zranenie nenastúpi exfarmár Imrich „Baron“ Štefaník. Jeho nástupcom je výrazné meno z domácej MMA scény, ktorým je Radek „Ruchy“ Roušal. Šampión organizácie DFN bude rozhodne pre Bergera odlišným súperom.

Odporúčané
Najrýchlejšie ukončenie večera od Sulíka, potýčka v ringu aj Tlkanec, ktorý ukázal levie srdce v boji proti trom (Report FNC 6) Najrýchlejšie ukončenie večera od Sulíka, potýčka v ringu aj Tlkanec, ktorý ukázal levie srdce v boji proti trom (Report FNC 6) 21. apríla 2024, 1:10

Bergi na tlačovke uviedol, že on si kvôli novému súperovi nijako neprepol hlavu. „Jediná prepnutá hlava bol Baron, ktorý našťastie išiel do p**e odtiaľto. Rado je legit fighter a profík. Barón je len postavička. On nikdy nenacíti box,“ odvetil Berger na otázku Refresheru.

Staredown Adama Bergera a Radeka Roušala.
Staredown Adama Bergera a Radeka Roušala. Zdroj: Refresher/Daniel Mikolášik

„Je to tvrdý fighter, zápas s Marekom Bartlom to potvrdil. Posekať sa s takýmto borcom nemáš šancu každý deň. Jeho dravý štýl mi vyhovuje a mám pred ním zdravý rešpekt. Som zvedavý, aký bude, a brutálne sa na to teším, určite to bude zaujímavejšie, akoby som sa mal ťahať v ringu s Imrom. Pred zápasom by aj tak mohol Baron hnačkovať, takže teraz sa nemusím báť toho, či mi nastúpi súper do zápasu alebo nie,“ konštatoval Adam Berger pre FNC.

Radek ohromil fanúšikov MMA v súboji s Marekom Bartlom, v ktorom sa obaja dostali do významnejších prestreliek na turnaji Oktagon 35. Ruchy má za sebou aj niekoľko boxerskych zápasov, rovnako ako Adam Berger, ktorý sa okrem tvorby videí živí trénovaním ľudí.

Roušal, reprezentant gymu Muay Thai Brno, je všeobecne známy ako jeden z najtvrdších zápasníkov. V minulosti bol však spájaný s aférou vytetovaného Hitlera na pravej ruke, v dôsledku čoho mu Oktagon zrušil zápas. Napokon nacistickú kérku prekryl novým tetovaním a odvtedy sa v Oktagone niekoľkokrát predstavil a dokázal, že patrí medzi fightersku špičku.

Takto vyzeral ich staredown, pri ktorom Bergi do Ruchyho strčil, no napokon si podali ruky:

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa REFRESHER Slovensko (@refreshersk)

Farkaš ponúkol svoj honorár a tetovanie protivníka, ak ho Gondžala vypne

Konfliktu sa nevyhli ani zápasníci Denis Farkaš a Denis Gondžala, medzi ktorými to vrie už dlhšie. Padali medzi nimi poriadne ostré nadávky a urážky, hlavne teda zo strany Farkaša, ktorý dokonca navrhol bizarnú stávku. Gondžala uviedol, že má v pláne Farkaša knokautovať, na čo Farkaš reagoval, že keď si je taký istý výhrou v boxe, tak sa môžu staviť o svoj honorár.

Vyhrotený staredown Denisa Farkaša a Denisa Gondžalu.
Vyhrotený staredown Denisa Farkaša a Denisa Gondžalu. Zdroj: Refresher/Daniel Mikolášik

„A k tomu ešte, ak prehrám, tak si nechám na ruku vytetovať Gondžala veľkým. Dáme to na Jakea Paula,“ vyzval súpera Farkaš. Ponuku však Gondžala napokon neprijal, no zápasníci sa dohodli, že ten, ktorý z nich prehrá, si bude musieť dať vytetovať na ruku iniciály svojho súpera. Necháme sa teda prekvapiť, či fighteri dohodu dodržia.

Odporúčané
Ďalšie KO od Flexkinga a výhra troch svalovcov proti Tlkancovi. Ako tipujeme výsledky duelov na turnaji Fight Night Challenge 6? Ďalšie KO od Flexkinga a výhra troch svalovcov proti Tlkancovi. Ako tipujeme výsledky duelov na turnaji Fight Night Challenge 6? 19. apríla 2024, 14:30

Medzi obomi došlo vôbec k najvyhrotenejšiemu staredownu večera, počas ktorého si borci nič nedarovali. Sácali sa, strkali a Farkaš pri tom Gondžalovi roztrhol retiazku na krku. „Keď máš veľa peňazí, tak si kúpiš novú,“ odkázal mu. Takto to vyzeralo:

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa REFRESHER Slovensko (@refreshersk)

Rytmus: Je to najťažšia príprava, akú som doteraz mal

Na FNC 4 sa predstaví aj Rytmus, ktorý prijal obrovskú výzvu a v ringu nastúpi proti česko-slovenskej legende MMA, ktorou je Petr „Monster“ Kníže. Rodák z Prahy absolvoval v klietke pätnásť profi zápasov, z ktorých si pripísal trinásť víťazstiev.

Jeho posledným zápasom bol odvetný stret s Davidom Kozmom, proti ktorému si to rozdal v titulovom boji welterovej divízie Oktagonu. V zápase napokon triumfoval na body Kozma a ich vzájomné skóre tak vyrovnal na jedna jedna.

Monster na tlačovke nebol prítomný, no Rytmus sa na jeho adresu vyjadril, že si proti nemu bude viac veriť v boxerskom postoji, keďže Knížeho dominantná parketa je vďaka MMA hlavne podlaha. „Samozrejme, je to bojovník, ktorý má extrémne skúsenosti, ale keď si už 5 rokov v tom, vieš, čo znamená boj,“ uviedol Rytmus.

FNC 4 Fight night challenge
Zdroj: Refresher/Daniel Mikolášik

„Pripravím sa na to tak, aby som dal zo seba to najlepšie, a keď ucítim, že môžem vyhrať, tak pôjdem po výhre. Pripravujem sa ako na skúseného bojovníka a legendu, ktorá tam nechá hocičo. Je to pán športovec a adekvátne sa na to pripravujem. Teraz som svoja najlepšia verzia, čo sa týka boxerských zručností, a je to aj najťažšia príprava, akú som kedy mal,“ uzavrel raper.

Odporúčané
Michal robí zájazdy s luxusnými autami: Najrýchlejšie som šiel 347 km/h. V Chorvátsku nás naháňal policajný vrtuľník (Rozhovor) Michal robí zájazdy s luxusnými autami: Najrýchlejšie som šiel 347 km/h. V Chorvátsku nás naháňal policajný vrtuľník (Rozhovor) 4. apríla 2024, 16:30

Rytmus má v boxe na konte tri zápasy, v ktorých nastúpil proti Marpovi, Molochovi a zápasníkovi Borárosovi. Jeho box je na vyspelej úrovni, teraz ho však preverí borec, ktorý patrí medzi priekopníkov MMA v Česku. Prvý profizápas si „Monster“ pripísal už v roku 1999 a známy je aj príbeh o jeho súboji, ktorý sa konal v provizórnych podmienkach a trval neskutočných 55 minút. Aj také boli začiatky kariéry známeho bojovníka.

Atraktívne zápasy celebrít, ale aj profesionálnych zápasníkov sa uskutočnia 13. mája 2023 v Mestskej športovej hale v Trnave. Priamy prenos a vysielanie z miesta konania samotného eventu bude zabezpečovať platforma Oktagon.tv, aby organizátori predišli problémom s PPV streamom ako naposledy.

Domov
Zdieľať
Diskusia