Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
10. apríla 2023, 8:24
Čas čítania 0:36

Pápež vníma sex ako krásny boží dar. Podporil aj randenie na Tinderi

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Hlava rímskokatolíckej cirkvi sa vyjadrila k viacerým chúlostivým témam.

Pápež František v novom dokumente The Pope Answers od Hulu hovoril o svojom postoji k aplikácii Tinder a povedal aj to, ako vníma sex. „Sex je jedna z najkrajších vecí, ktoré dal Boh ľuďom,“ vyjadril sa otvorene Svätý Otec a neskôr dodal, že ho považuje za „prejav lásky“.

11. septembra 2021, 12:30 Čas čítania 7:15 Pápež František: exvyhadzovač z klubu či fanúšik Pána prsteňov. Týchto 10 vecí si o ňom možno nevedel Pápež František: exvyhadzovač z klubu či fanúšik Pána prsteňov. Týchto 10 vecí si o ňom možno nevedel

Stretávanie potenciálnych partnerov cez aplikácie, akou je napríklad Tinder, označil pápež František za „normálne“, píše LadBible„Mladí ľudia sú dychtiví po stretávaní sa a to je veľmi dobré,“ myslí si. Priznal tiež, že katechéza v otázkach sexuálnych tém je v súčasnosti „v plienkach“.

Pápež František sa v dokumente rozprával so skupinou mladých ľudí vo veku 20 až 25 rokov, medzi ktorými boli nielen kresťania, ale aj ateisti, agnostici či moslim. Tí ho vyspovedali na rôzne citlivé témy, akými sú nielen sex a randenie, ale aj masturbácia, sexuálne škandály v cirkvi, stigmatizácia LGBT+ ľudí, ale aj jeho vzťah so ženou, ktorý mal predtým, než sa stal duchovným. 

Domov
Zdieľať
Diskusia