Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
6. apríla 2023 o 9:58
Čas čítania 0:43

ZOZNAM: Toto sú nebezpečné e-shopy, kde môžeš prísť o peniaze, varuje Slovákov obchodná inšpekcia. Hlási, na čo treba dávať pozor

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Podnety na falošné internetové stránky sa v poslednom čase rozšírili.

Slovenská obchodná inšpekcia varuje spotrebiteľov a žiada o zvýšenú obozretnosť pri internetových nákupoch. V poslednom čase sa podľa nej rozšírili podnety od zákazníkov, ktoré upozorňujú na podvodné internetové stránky. Ide o stránky, ktoré sú zamerané na predaj značkovej obuvi, športovej a turistickej obuvi a športového oblečenia.

Obchodná inšpekcia teraz verejnosť upozorňuje na to, aby si zákazníci všímali charakter internetovej stránky, zobrazenie vizuálneho obsahu a ponúkaný sortiment.

Podvodníci sa ľudí snažia nalákať na neveľké zmeny napríklad v samotnom názve internetovej stránky, a tak sa na prvý pohľad nevinná slovenská verzia obchodu môže stať miestom podvodu, ak značka slovenskú verziu neprevádzkuje.

Tieto veci na stránke skontroluj

Falošné internetové obchody často neuvádzajú identitu prevádzkovateľa, obchodné meno a sídlo predávajúceho, umožňujú spotrebiteľovi kontakt s predávajúcim len formou anonymného kontaktného formulára, žiadajú platby za tovar len vopred alebo neumožňujú iné spôsoby platby.

8. októbra 2024 o 16:00 Čas čítania 5:38 Hnutie AllatRa: V penzióne na Domaši sa vraj guru Danilov stretáva s „nebeskými vtáčikmi“, ženami, ktoré prinášajú kozmickú silu Hnutie AllatRa: V penzióne na Domaši sa vraj guru Danilov stretáva s „nebeskými vtáčikmi“, ženami, ktoré prinášajú kozmickú silu

Pokiaľ sa ti podobný incident stal, inšpekcia odporúča obrátiť sa na odbor počítačovej kriminality Prezídia Policajného zboru SR, ktorý sa takýmito prípadmi zaoberá.

Toto je zoznam podvodných internetových stránok:

Originálna adresa Podvodná adresa
vivobarefoot.skvivobarefoot-sk.sk
merrellstore.skmerrellshopsk.sk∕merrellobuv.sk 
skechers.comskecherstenisky.sk
converse.comteniskyconverse.sk∕conversevypredaj.sk 
salomon.comsalomonshopsk.sk
lasportiva.comlasportivaobuv.sk∕lasportiva-slovensko.sk 
palladiumboots.eupalladiumsk.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia