Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
29. marca 2023, 10:20
Čas čítania 0:50

Opitý muž sa pri Skalici vyhrážal ukrajinskej rodine so zbraňou v ruke. Policajti na miesto museli poslať vyjednávača

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Muž na cudzinca najprv vytiahol zbraň a potom aj nôž.

Policajti zasahovali v nedeľu 26. marca v obci neďaleko Skalice po incidente medzi 41-ročným ozbrojeným mužom a rodinnými príslušníkmi z Ukrajiny.

Ako uviedla, spúšťačom celého incidentu mala byť zo strany cudzincov hlasnejšia hudba a na druhej strane muž pod vplyvom alkoholu. „Osobám mal najskôr búchať na dvere, vyhrážať sa im a nakoniec mal na cudzinca namieriť krátku strelnú zbraň. Konflikt pokračoval na dvore a muž okrem strelnej zbrane vytiahol na poškodeného aj nôž. Po incidente sa útočník ukryl do prístavby rodinného domu,“ doplnila Linkešová.

Zasahovať musel aj vyjednávač

Udalosť bola vyhodnotená ako vysokoprofilový incident a operačné stredisko povolalo na miesto policajných vyjednávačov, policajtov pohotovostného policajného útvaru aj celý policajný výjazd s vyšetrovateľom.

„Na miesto sme vyslali policajného vyjednávača zo Skalice a podporný tím vyjednávačov z Trnavy. Muža, ktorý sa ukrýval v dome, policajní vyjednávači presvedčili, aby s políciou spolupracoval. Hliadka ho vzápätí obmedzila na osobnej slobode a previezla na policajnú stanicu. Za skutok môže hroziť osobe v zmysle zákona strata slobody na tri až osem rokov,“ informovala krajská policajná hovorkyňa.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Vyšetrovateľ začal vo veci trestné stíhanie pre zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami v súbehu s prečinom nebezpečného vyhrážania. Policajti mu po skutku zaistili viaceré zbrane, ktoré budú podrobené expertíznemu skúmaniu. Podozrivý muž zostáva naďalej zadržaný v cele policajného zaistenia.

skalicaskalicaskalicaskalica
Zobraziť galériu
(5)
Domov
Zdieľať
Diskusia