Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. marca 2023, 15:30
Čas čítania 1:00
Martin Mičuda

Hyundai v rámci faceliftu radikálne prekopal tradičný sedan Sonata, ktorý dokonca možno získa aj pohon oboch náprav

Hyundai v rámci faceliftu radikálne prekopal tradičný sedan Sonata, ktorý dokonca možno získa aj pohon oboch náprav
Zdroj: Hyundai
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY HYUNDAI
Uložiť Uložené

Žiaľ, aj v tomto prípade platí, že Sonatu v Európe nekúpite.

Sonata je neodmysliteľnou súčasťou portfólia značky Hyundai, niet preto divu, že do práve predstavenej modernizácie automobilka investuje veľké zdroje. Facelift so sebou prináša toľko zmien, až by sa mohlo zdať, že ide o úplne novú generáciu. V predných partiách evidujeme radikálnu zmenu tvarov – Sonata už nastúpila na nový dizajnový jazyk značky, ktorý sme spoznali pri novej Kone.

Odporúčané
Vyskúšali sme americký Ford Explorer. Prečo je unikátom na trhu a v čom má opačný prístup ako európska konkurencia? Vyskúšali sme americký Ford Explorer. Prečo je unikátom na trhu a v čom má opačný prístup ako európska konkurencia? 15. júla 2022, 9:30

Predné LED svetlá sú rozdelené, pričom denné svietenie zastupuje horizontálny pás, ktorý sa tiahne celou dĺžkou vozidla. Hlavné svetlá sú efektne schované po stranách nárazníka s veľkými otvormi. Úplne nová je kapota a bočné panely, výrazná horizontálna línia sa však naďalej tiahne až k zadným svetlám. Tie sú rovnako prepojené, iný je zadný nárazník aj veko kufra. V ponuke nemôže chýbať ani ostrejšie ladená výbava N Line, ktorá pridáva ešte viac dynamických línií, dvojitú koncovku výfuku či 19" efektné disky.

Hyundai, Sonata,
Zdroj: Hyundai

V interiéri evidujeme úplne novú palubnú dosku. Jej horizontálna orientácia prináša jeden celistvý širokouhlý panel, ktorý zlučuje 12,3" digitálne budíky a 12,3" displej infotainmentu. Tradičný volič prevodovky či predošlé tlačidlá nahradilo riešenie shift-by-wire, ktoré v tomto prípade reprezentuje páčka priamo na stĺpiku riadenia.

Odporúčané
Vyskúšali sme BMW, ktoré vyzerá zvláštne, no z technickej stránky je to najlepšie elektrické SUV, aké sme zažili Vyskúšali sme BMW, ktoré vyzerá zvláštne, no z technickej stránky je to najlepšie elektrické SUV, aké sme zažili 14. apríla 2022, 12:30

V ponuke budú minimálne dva benzínové preplňované štvorvalce – 1,6-litrový alebo 2,5-litrový. Druhý menovaný by mal podľa zákulisných informácií atakovať hranicu 300 koní a vyše 400 Nm, podľa posledných informácií pritom nová Sonata premiérovo ponúkne aj pohon oboch náprav. Práve to bude jeden z najväčších benefitov v porovnaní s konkurenciou. Viac sa však dozvieme po kompletnom odhalení, ktoré je naplánované na budúci mesiac. Žiaľ, aj v tomto prípade platí, že Sonata sa už do Európy nepozrie.

Hyundai, Sonata,Hyundai, Sonata,Hyundai, Sonata,Hyundai, Sonata,
Zobraziť galériu
(12)
Domov
Zdieľať
Diskusia