Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič
26. marca 2023, 16:13
Čas čítania 0:37

Vražda Daniela Tupého: Obvinený advokát Adam Puškár ide do väzby

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

O Adamovi Puškárovi rozhodol sudca Okresného súdu Bratislava 5 v nedeľu podvečer.

Bratislavský advokát Adam Puškár obvinený z vraždy Daniela Tupého sa postavil pred sudcu. Dôvodom bol návrh dozornej prokurátorky na útekovú a kolúznu väzbu. Sudca okresného súdu v bratislavskej Petržalke napokon návrhu vyhovel, píše Markíza. Adam Puškár tak bude stíhaný väzobne. Dôvodom sú možné obavy z jeho úteku, prípadne z ovplyvňovania svedkov a marenia vyšetrovania.

Advokát Puškár odmietol pred sudcom komentovať samotný skutok, teda smrť Daniela Tupého. Vyjadril sa iba k dôvodom väzby.

Puškár bol Národnou kriminálnou agentúrou obvinený vo štvrtok 23. marca. Vzneseniu obvinenia predchádzalo zadržanie viacerých podozrivých. Študent Univerzity Komenského Daniel Tupý bol zavraždený v Bratislave v roku 2005.

Obvinený Adam Puškár bol v tom čase takisto študentom tejto univerzity. V roku 2012 zložil rigoróznu skúšku, vďaka čomu získal titul JUDr.

vražde podľa svedka došlo tak, že Puškár Tupého udieral päsťou do vrchnej časti tela. Danielovi spôsobil aj viacero bodných a rezných zranení, pričom zasiahol hrudník aj chrbát. Nie je však jasné, o aký útočný predmet šlo.

Domov
Zdieľať
Diskusia