Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
8. marca 2023, 21:30
Čas čítania 0:45

Slovenskému zdravotníctvu opäť hrozí kolaps. Na západe krajiny odpočítavajú posledné týždne

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Problémom slovenského zdravotníctva je stále nedostatok ambulantných lekárov. V prípade, že s nimi zdravotné poisťovne zmluvy nepredĺžia, ľudí nebude mať kto liečiť a zdravotná starostlivosť nebude dostupná.

Podľa slov župana Bratislavského kraja Juraja Drobu a župana Banskobystrického kraja Ondreja Luntera je slovenské zdravotníctvo opäť iba krok od kolapsu. Spolupráca medzi rezortom a samosprávami podľa nich nefunguje a zmluvám medzi lekármi a zdravotnými poisťovňami sa koncom marca skončí platnosť, píše Denník N. 

Župani na tlačovej konferencii uviedli, že problémová je najmä komunikácia. Ministerstvo zdravotníctva podľa nich doteraz nesplnilo svoje sľuby. 

Po odchode ministra Vladimíra Lengvarského zatiaľ rezort nemá šéfa. Vedením rezortu prezidentka Čaputová nateraz poverila Eduarda Hegera. Riadiť by ho v skutočnosti mal štátny tajomník Michal Palkovič. „Žiaľ, dnes nemáme ministra a nevieme, na koho sa máme obrátiť. S kým máme dnes rokovať o týchto témach?“ pýtal sa Lunter.

Palkoviča vymenovali do funkcie dnes, ešte týždeň však bude na dovolenke v zahraničí.

Problémom je stále nedostatok lekárov a žiadne riešenia

Kríza v zdravotníctve sa podľa šéfov žúp opäť zhoršuje. Opatrenia, ktoré vláda prijala pred pár mesiacmi, sa nejavia ako dostatočné. Nevyriešili problém nedostatku ambulancií.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

V prípade, že s tými fungujúcimi zdravotné poisťovne nepredĺžia zmluvy, ľudia zostanú bez zdravotnej starostlivosti. Pre mnohých z nich nebude platená zdravotná starostlivosť z finančných dôvodov dostupná. Ministerstvo krajom už prisľúbilo ďalšie stretnutia. 

Domov
Zdieľať
Diskusia