Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová TASR
7. marca 2023 o 10:40
Čas čítania 0:27

Prešovský podnikateľ nechtiac zaplatil tisícky eur, lebo si pomýlil faktúru. Polícia vysvetľuje, ako ho podvodník oklamal

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Naivný podnikateľ prišiel o 3 700 eur, lebo sa nechal nachytať podvodníkom.

Podvodník okradol podnikateľa z okresu Prešov o tisíce eur. Vydával sa za partnerskú spoločnosť a podnikateľovi poslal falošne vystavenú faktúru.  

O policajnom vyšetrovaní podvodu spáchaného na majiteľovi firmy, ktorý utrpel škodu viac ako 3 700 eur, informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.


„Neznámy páchateľ zaslal poškodenému mailom faktúru za vykonané práce, kde však bolo uvedené iné číslo bankového účtu. Objednávateľ si to nevšimol a finančné prostriedky v požadovanej výške na uvedený účet uhradil,“ uviedla hovorkyňa.


Podnikateľ podľa slov hovorkyne neskôr zistil, že hoci sa mail, ako aj faktúra javili ako patriace spoločnosti, s ktorou už v minulosti obchodoval, nebolo to tak. Neznámy páchateľ tak od poškodeného vylákal viac ako 3 700 eur.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Polícia SR
Domov
Zdieľať
Diskusia