Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
2. marca 2023, 18:45
Čas čítania 0:51

VIDEO: Smädný, hladný a vystrašený na smrť. Tri týždne po zemetrasení v Turecku našli v ruinách živého psíka Alexa

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Tureckí záchranári už okrem psov a mačiek zachraňovali aj kravy.

Juhotureckí záchranári vytiahli zo zrútenej budovy živého psa tri týždne po tragickom zemetrasení. Tím zamestnancov miestnej samosprávy psíka menom Alex odovzdal miestnemu združeniu na ochranu zvierat Haytap.

V dojímavom videu vidíme komplikovaný proces vylákania psíka zakliesneného medzi dvoma betónovými doskami v Antakyi.


„Ide?“ pýta sa záchranár učupený v malej dutine v troskách zrútenej budovy. „Alex, poď, môj milý,“ volá na psa a potom dodáva: „Výborne, chlapče.“ Záchranári následne čulo pôsobiaceho psa objímajú a ponúkajú mu vodu.

„Na každom živom tvorovi nám záleží, či sú to ľudia alebo zvieratá,“ povedal po záchrane jeden z miestnych obyvateľov. Záchranári doteraz vyslobodili v Antakyi stovky uviaznutých mačiek, psov, králikov a vtákov. Združenie Haytap zachraňovalo aj kravy, keď mu s plačom telefonovali ich majitelia či susedia. Veterinári poskytujú v stanoch tejto organizácie raneným živočíchom starostlivosť a liečbu.


Príbehy zachránených zvierat sú avšak len malou útechou pre krajinu, ktorú postihla najhoršia prírodná katastrofa moderného Turecka. Po zemetrasení s magnitúdou 7,8 zomrelo najmenej 45 000 ľudí v Turecku a tisíce ďalších v susednej Sýrii.

Domov
Zdieľať
Diskusia