Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
22. februára 2023, 18:04
Čas čítania 0:45

FOTO: Takto si Benátky ešte nikdy nevidel. Ikonické kanály náhle vyschli a zostala po nich iba kopa blata

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Predpoveď však naznačuje, že počasie sa má v Taliansku zmeniť a prinesie potrebné zrážky.

Talianske Benátky, ktoré pravidelne čelia problémom s povodňami, majú v týchto dňoch opačný problém. Nízka hladina znemožňuje plavbu gondol, vodných taxíkov a sanitiek po niektorých z tamojších vodných kanálov. 

Za terajšie problémy v Benátkach môže kombinácia viacerých faktorov – nedostatok dažďa, systém vysokého tlaku, spln mesiaca a morské prúdy.

benátkyBenátkyBenátkyBenátky
Zobraziť galériu
(4)

Týždne suchého zimného počasia vyvolali obavy, že Taliansko môže čeliť už druhý rok po sebe suchu. Mimoriadne sucho počas minulého leta spôsobila len polovica bežných snehových zrážok v Alpách. Talianske rieky a jazerá preto trpia veľkým nedostatkom vody, uviedla v pondelok environmentálna skupina Legambiente.

„Nachádzame sa v situácii nedostatku vody, ktorý narastá od zimy 2020 – 2021,“ citoval denník Corriere della Sera odborníka na klimatické otázky Massimiliana Pasquiho z vedecko-výskumného inštitútu CNR. „V severozápadných regiónoch potrebujeme ďalších 500 milimetrov; potrebujeme 50 dní dažďa,“ dodal.

Počasie v západnej Európe už 15 dní ovláda anticyklóna, ktorá prináša mierne teploty, aké sa bežne vyskytujú až koncom jari. Najnovšie predpovede počasia však naznačujú, že v najbližších dňoch prídu do Álp veľmi potrebné zrážky v podobe dažďa a snehu.

Domov
Zdieľať
Diskusia