Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Adéla Ježková
22. februára 2023, 21:04
Čas čítania 0:35

Češke po pôrode zomrelo dieťa, lebo odmietla cisársky rez a chcela rodiť doma. Za tento čin jej hrozí niekoľkoročné väzenie

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
Češke po pôrode zomrelo dieťa, lebo odmietla cisársky rez a chcela rodiť doma. Za tento čin jej hrozí niekoľkoročné väzenie
Zdroj: so súhlasom Dominika Chvátala

Novorodenec zomrel na následky dusenia pri pôrode. Nedbanlivej matke teraz hrozí väzenie.

Tehotná žena z Českej republiky sa v sprievode manžela dala vlani na jar vyšetriť v nemocnici. Ošetrujúci lekár ju varoval, že v jej prípade jej zdravotné komplikácie nedovoľujú porodiť prirodzene a je nutný pôrod cisárskym rezom. Pár túto možnosť odmietol. 

„Žena aj napriek opakovaným upozorneniam a poučeniam o možných komplikáciách a následkoch, ktoré by mohli spôsobiť smrť plodu, údajne podpísala reverz a prisľúbila okamžitý prevoz do spádovej nemocnice, kde porodí cisárskym rezom,“uviedla policajná hovorkyňa a dodala, že 27-ročná žena napriek varovaniam do nemocnice nedorazila.

Lekárom sa novorodenca nepodarilo zachrániť

Nasledujúci deň v skorých ranných hodinách porodila doma. Novorodenec bol vo veľmi vážnom stave krátko po pôrode letecky transportovaný do Fakultnej nemocnice Hradec Králové. V nemocnici napriek obrovskej snahe lekárov po pár týždňoch skonal.

„Zo znaleckého posudku vyplynulo, že novorodenec zomrel na následky dusenia počas pôrodu,“ dodala hovorkyňa. V prípade dokázania viny žene hrozí trojročný nepodmienečný trest.

Domov
Zdieľať
Diskusia