Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
15. februára 2023, 15:19
Čas čítania 0:30

Zaslúži si exemplárny trest, hovorí šéf horských záchranárov o lyžiarovi, ktorý na svahu zrazil 8-ročného chlapca

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Lyžiari sa podľa šéfa horských záchranárov správajú na svahu ako na pretekárskej dráhe.

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci obvinil zo smrti 8-ročného Alexa 19-ročného mladého muža. Polícia informuje, že okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania. 

V lyžiarskom stredisku vo Veľkej Rači na Kysuciach sa 10. februára stala obrovská tragédia, pri ktorej prišiel o život 8-ročný chlapec. Nehodu údajne spôsobil lyžiar, ktorý do chlapca nadpriemernou rýchlosťou vrazil a spôsobil mu tým zranenia nezlučiteľné so životom.  

K prípadu sa vyjadril aj šéf horských záchranárov Marek Biskupič, podľa ktorého by mal lyžiar dostať vysoký trest. Lyžiari sa vraj na svahu správajú ako na pretekárskej dráhe. „Aby to pôsobilo nejako preventívne, nejaký exemplárny trest,“ povedal pre tvnoviny.sk

Biskupič však tvrdí, že tragédia je iba dôsledkom toho, ako sa lyžiari mnohokrát na svahoch správajú. „Lyžiari idú čoraz rýchlejšie a často aj čoraz bezohľadnejšie,“ povedal televízii. 

Domov
Zdieľať
Diskusia