Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
15. februára 2023, 8:11
Čas čítania 1:04

Nové informácie o lyžiarovi, ktorý na svahu zrazil 8-ročného chlapca: Polícia sa ho chystá obviniť. Vyjadrila sa aj mama obete

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Do chlapca na čiernej zjazdovke nabúral muž v plnej rýchlosti na mieste, v ktorom ho nemal šancu vidieť ani následne zrážke pri takej rýchlosti zabrániť.

V lyžiarskom stredisku vo Veľkej Rači na Kysuciach sa minulý piatok (10. 2.) stala obrovská tragédia. Pri poslednej jazde prišiel o život len 8-ročný chlapec. Nehodu zrejme spôsobil lyžiar neprimeranou jazdou, ktorému hrozí obvinenie, informuje TV Markíza. 

Polícia zatiaľ podľa televízie neodpovedá na otázku, či už poznajú totožnosť lyžiara, a rovnako nie je známe ani to, či sa podieľal na záchrane chlapca, alebo z miesta utiekol. 

Prehovorila aj chlapcova matka. Podľa jej slov bol Alex šikovný športovec a veselý chlapec. Osudná jazda mala byť v ten deň poslednou. Na čiernu zjazdovku sa vybral spolu so starším bratom a s ďalšími rodinnými príslušníkmi. 

Precenil svoje sily

Muž čakal, kým bude mať na svahu priestor, a potom sa prudko spustil. Do chlapca na čiernej zjazdovke nabúral v plnej rýchlosti. Dieťa sa pritom nachádzalo na mieste, v ktorom ho nemal šancu vidieť ani následne zrážke v plnej rýchlosti zabrániť. Zatiaľ nie je jasné, či sa na záchrane chlapca podieľal aj on. 

Ľudia prítomní na mieste tragédie hovoria o vysokej rýchlosti. Videli len hustý kúdol snehu a chlapca, ktorý letel niekoľko metrov. Okamžite mu prišiel na pomoc aj starší brat. Po laickej resuscitácii pokračovali v prvej pomoci záchranári, ktorí na miesto priviezli snežným skútrom aj lekársku pomoc. 

Ani urýchlený transport vrtuľníkom do nemocnice chlapcovi nepomohol a ťažkým zraneniam podľahol.

Či jeho identitu polícia pozná, zatiaľ neprezradili

Kamery zachytili lyžiara vedľa turniketov aj na svahu. Úsek samotnej zrážky však monitorovaný nie je. Polícia už má fotky lyžiara, bližšie informácie zatiaľ pre citlivosť prípadu neposkytla. 

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci už začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia a v najbližšom čase pravdepodobne obviní lyžiara. 

Veľká Rača
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová
Domov
Zdieľať
Diskusia