Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
13. februára 2023, 18:04
Čas čítania 0:50

Iba 8-ročný Alex podľahol zraneniam po zrážke s lyžiarom na svahu vo Veľkej Rači. Tragické úmrtie potvrdila jeho babka

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Tragická lyžiarska nehoda sa odohrala minulý piatok.

Iba 8-ročný Alex prišiel o život po tom, ako sa na svahu v lyžiarskom stredisku vo Veľkej Rači zrazil s iným lyžiarom. K zrážke došlo ešte v piatok 10. februára. Chlapca okamžite po zrážke previezli do nemocnice, no svojim zraneniam napokon podľahol. Správu o jeho smrti podľa portálu zregionu.sk potvrdila jeho stará mama na sociálnej sieti. 

13. februára 2023, 17:30 Čas čítania 3:34 Tak trochu hlúpa dokumentaristka si uťahuje z profesorov v novom hite na Netflixe. Pyramídy sú pre ňu iba kopa kameňov Tak trochu hlúpa dokumentaristka si uťahuje z profesorov v novom hite na Netflixe. Pyramídy sú pre ňu iba kopa kameňov

Chlapec skonal v martinskej nemocnici, do ktorej ho previezol vrtuľník HZS v kritickom stave po tom, ako ostal po náraze ležať nehybne na strmej zjazdovke číslo deväť Laliky – Strmá. 

Hovorca lyžiarskeho strediska Snowparadise Patrik Sučik pre Aktuality.sk naznačil aj okolnosti nehody. „Lyžiar, ktorý spôsobil nehodu, išiel na základe kamerového záznamu neprimeranou rýchlosťou, a to dokonca v mieste, kde nemohol vidieť, či sa niekto nenachádza pod horizontom kopca.“ 

Podľa HZS začali s laickou resuscitáciou ihneď po nehode prítomní lyžiari, ktorí privolali aj záchranárov. Záchranári HZS pokračovali v rozšírenej resuscitácii a snežným skútrom priviezli na miesto aj posádku rýchlej lekárskej pomoci.

12. februára 2023, 12:30 Čas čítania 13:03 Juraj je vymáhač dlhov: Keď sme raz prišli za dlžníkom, zrazu sa objavili géčkové mercedesy a 14 obrovských chlapov (Rozhovor) Juraj je vymáhač dlhov: Keď sme raz prišli za dlžníkom, zrazu sa objavili géčkové mercedesy a 14 obrovských chlapov (Rozhovor)

V súčasnosti nie je zrejmý vek chlapca. HZS hovorí o 8 rokoch, keď však potvrdila jeho úmrtie chlapcova babka, na sociálnu sieť napísala: „Zomrel môj 9-ročný vnúčik Alex. Na zjazdovke do neho narazil v plnej rýchlosti chalan a zlomil mu väz.“

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci už začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. 

Domov
Zdieľať
Diskusia