Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. februára 2023, 9:30
Čas čítania 5:09
Ema Stanovská

Top jogové štúdiá v Bratislave: kde sú najlepšie lekcie pre začiatočníkov aj pokročilých a kam sa dostaneš aj s Multisportkou?

Top jogové štúdiá v Bratislave: kde sú najlepšie lekcie pre začiatočníkov aj pokročilých a kam sa dostaneš aj s Multisportkou?
Zdroj: yogahouse.sk
ZDRAVIE CVIČENIE ZDRAVIE
Uložiť Uložené

Vybrali sme pre teba sedem skvelých jogových centier, ktoré môžeš nájsť v našom hlavnom meste, a k tomu jeden bonusový tip navyše.

Nájsť dokonalé jogové štúdio, ktoré ti sprostredkuje presne to, čo od svojej „hodinky pre seba“ očakávaš, nie je vždy jednoduché. Spravili sme preto za teba malý prieskum tých najlepších centier jogy v Bratislave, ktoré zaručujú dokonalé psychické uvoľnenie a aj nejakú tú kvapku potu.

Upozornenie: Tento článok nie je rebríček, centrá sú zoradené náhodne.

V Refresheri fandíme zdravému životnému štýlu a pravidelne ťa informujeme o zaujímavých aktivitách a miestach, kde sa môžeš športovo vyžiť. Pre viac podobného obsahu sleduj tému Zdravie. Podporíš nás, ak sa staneš členom Refresher+ klubu.

HYC Yoga

Adresy: Kopčianska 8, Klincová 35, Pri Habánskom mlyne 8

10 vstupov: 69,90 € 
Jednorazový vstup: 10 € 
Hot joga: 99,90 € na 10 vstupov, 15 € za 1 vstup

Multisport: áno (bez doplatku, neplatí pre hot jogu)

Jogové centrum HYC yoga upokojuje telá a mysle ľudí už od roku 2014. Dnes ich nájdeš rovno na troch miestach – v Petržalke, Ružinove a na Patrónke. V rozvrhu nájdeš viac ako 15 druhov lekcií. Začiatočníkom odporúčame basic yogu, ktorá sa zameriava na správnu techniku cvičenia, či relax yogu vhodnú na uvoľnenie celého tela.

Odporúčané
Prečo si vždy nájdeš miesto na dezert? (Vysvetľuje vedec) Prečo si vždy nájdeš miesto na dezert? (Vysvetľuje vedec) 25. apríla 2024, 11:00

Zlatou strednou cestou je pokojnejšia hatha yoga, ktorá je niečo medzi relaxačným a náročným cvičením. Tí pokročilejší môžu vyskúšať power yogu či lekciu zameranú na posilnenie celého tela „Pevné telo“. Zaujímavosťou je aj yoga sculpt, ktorá sa cvičí s ľahkým závažím. Centrum poskytuje aj špecializované lekcie jogy na zmiernenie bolesti chrbta či pre tehotné ženy.

Ak si odvážny a nemáš problémy s krvným tlakom, vyskúšať tu môžeš aj hot yogu, ktorá sa cvičí v miestnosti vyhratej do 40 °C. Pri nej sa už naozaj poriadne zapotíš, a tak si nezabudni zobrať uterák a poriadne veľa vody. V petržalskom HYC centre môžeš so svojou polovičkou či kamoškou navštíviť aj dvojhodinový súkromný vstup do wellness za 49 €.

joga
Zdroj: Facebook/HYC – Hot Yoga Centrum

Prakriti

Adresa: Údernícka 11

Jednorazový vstup: 10 €

10 vstupov, ktoré majú platnosť 1 mesiac: 80 €

Multisport: nie

Petržalské štúdio Prakriti funguje od roku 2015 ako štýlový „komplex zdravia“ v areáli bývalej Matadorky, ktorá je historickým industriálnym objektom z roku 1899. Súčasťou je aj vegetariánske bistro, kde pripravujú sezónne recepty inšpirované ajurvédou. 

V centre si môžeš vyskúšať ashtanga jogu – tradičný spôsob jogovej praxe, ktorá zohľadňuje tvoje individuálne potreby, danosti a limity. Je vhodná aj pre začiatočníkov. Zaujímavosťou je, že na prvej hodine nič neplatíš, prídeš sa iba pozerať a pokecať si s učiteľom. Takýto úvod je podľa majiteľa centra nevyhnutný.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 131021 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ktoré centrum ťa vyjde najlacnejšie a ktoré najdrahšie.
  • Ktoré štúdiá poskytujú aj zľavnené online lekcie.
  • Kde berú aj Multisportku bez doplatku.
  • V ktorom jogovom štúdiu vyučuje jogín, ktorý pôsobil priamo v Indii.
  • Kde zažiješ aj hot jogu, akrobatickú jogu či ajurvédske procedúry.
  • Kde a ako si môžeš vyskúšať jogu na paddleboardoch.
Domov
Zdieľať
Diskusia