Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
13. februára 2023, 20:39
Čas čítania 0:51

Anonymný darca prišiel na veľvyslanectvo v USA a poslal 30 miliónov dolárov na pomoc Turecku a Sýrii. Reagoval na výzvu

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Ničivé zemetrasenia si už vyžiadali vyše 33-tisíc obetí.

Anonymný darca v USA daroval 30 miliónov dolárov obetiam zemetrasení v Turecku a Sýrii. Pakistanský rodák tak urobil na tureckom veľvyslanectve vo Washingtone, D. C., pričom trval na zachovaní anonymity.

Túto pozitívnu správu si podľa The Guardian všimol aj pakistanský premiér Shehbaz Sharif, ktorý na Twitteri uviedol, že ho „hlboko dojala“.

Reagoval na výzvu

„Úchvatné filantropické činy ľudstvu umožňujú zvíťaziť nad zdanlivo neprekonateľnými prekážkami,“ napísal štátnik. Prijatie daru už stihol potvrdiť aj turecký veľvyslanec v USA, ktorý koordinuje americkú pomoc pozostalým a preživším.

Nečakane štedrý darca reagoval na výzvu Svetového potravinového programu OSN, ktorý požiadal o 77 miliónov dolárov na poskytnutie pomoci najmenej 590 000 ľuďom vysídleným v Turecku a 284 000 obyvateľom Sýrie.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Zemetrasenie s magnitúdou 7,8 stupňa Richterovej stupnice si už stihlo vyžiadať vyše 33 000 obetí. Celková bilancia by sa mala podľa odhadov ešte zvyšovať.

Problém so systematickou a adresnou pomocou je najvypuklejší v Sýrii. Jej severozápadná časť, ktorú postihlo zemetrasenie, je totiž po desaťročí občianskej vojny pod kontrolou rebelov.

Domov
Zdieľať
Diskusia