Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
10. februára 2023, 15:09
Čas čítania 0:35

Malý zázrak. Spod trosiek v Turecku po 90 hodinách vyslobodili bábätko aj s matkou. Zrútila sa s nimi celá budova

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Zemetrasenie na turecko-sýrskych hraniciach si doteraz vyžiadalo viac ako 21-tisíc životov.

Záchranárom v Turecku sa po viac ako 90 hodinách podarilo vyslobodiť iba 10-dňové bábätko s matkou, informuje portál ABC. Obidvoch vytiahli spod trosiek zrútenej budovy v oblasti Samandag v provincii Hatay, ktoré sa nachádza na juhu Turecka.

Nejde o prvý prípad vyslobodenia bábätka počas záchranných akcií v Turecku či Sýrii. Napriek tomu mnohí považujú takýto nález za malý zázrak, pretože od zemetrasenia uplynulo už šesť dní. Neustále nachádzanie preživších medzi hromadami trosiek dáva obyvateľom zasiahnutých oblastí stále nádej, že sa im podarí nájsť ich blízkych.

Každou hodinou sa však šanca na prežitie v troskách stoviek budov znižuje, a tak záchranári v teréne nasadzujú svoje životy 20 hodín denne. V oblastiach, ktoré postihlo zemetrasenie, už pôsobia viaceré medzinárodné záchranné tímy, rovnako tak aj Slováci

Domov
Zdieľať
Diskusia