Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
7. februára 2023, 7:28
Čas čítania 0:40

FOTO: Slovenskí záchranári sú už v plnom nasadení v Turecku. Na pomoc poslali aj špeciálne vycvičených psov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Do krajiny zasiahnutej zemetrasením dnes v noci odletelo desať hasičov a päť horských záchranárov. Pomoc pri záchranných prácach prisľúbili aj desiatky ďalších krajín.

V Turecku už pomáhajú slovenskí záchranári a hasiči. Do krajiny zasiahnutej zemetrasením včera večer odletelo desať hasičov a päť horských záchranárov. Okrem ľudských zdrojov sme Turecku na pomoc poslali aj špeciálne vycvičených psov a techniku, informoval dočasne poverený premiér Eduard Heger na Facebooku. 

Slováci budú v Turecku pomáhať s pátraním po zranených a obetiach v troskách a s ich záchranou. „Verím, že sa im podarí zachrániť čo najviac ľudských životov,“ vyjadril nádej Heger. Dočasne poverený premiér zároveň dodal, že Slovensko svoju pomoc v časoch núdze poskytlo aj v Grécku, Slovinsku, Rakúsku, či Česku a dokazuje tak, že je spoľahlivým partnerom v kritických situáciách. Pomoc pri záchranných prácach prisľúbili aj desiatky ďalších krajín. 

Ničivé zemetrasenie s magnitúdou 7,8 udrelo včera v skorých ranných hodinách. Po prvom silnom zemetrasení nasledovalo napoludnie druhé s magnitúdou 7,6. Potvrdený počet mŕtvych v oboch krajinách sa za 24 hodín vyšplhal nad 5 000. Zničených je vyše 5 600 budov vrátane infraštruktúry. Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan vyhlásil v krajine sedemdňový štátny smútok za obete ničivého zemetrasenia.

Domov
Zdieľať
Diskusia