Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
9. februára 2023, 14:25
Čas čítania 0:34

V kauze fekálnych útokov z Bratislavy súd právoplatne oslobodil Martina Macka. Trvalo dlhé roky, kým očistil svoje meno

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Macko dostal v roku 2015 podmienečný trest odňatia slobody. Teraz ho Krajský súd oslobodil spod všetkých bodov predmetnej obžaloby.

Krajský súd v Bratislave oslobodil Martina Macka spod obžaloby v kauze fekálnych útokov. Štvrtkové rozhodnutie súdu je právoplatné, informoval hovorca súdu Pavol Adamčiak.


„Obžalovaného Martina M. oslobodil spod všetkých bodov predmetnej obžaloby, keďže nebolo preukázané, že žalované skutky spáchal obžalovaný,“ priblížil hovorca verdikt súdu. V celom rozsahu bol zrušený prvostupňový rozsudok, ktorým bol pôvodne uznaný obžalovaný za vinného.

Martin macko
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Pôvodne dostal podmienku 

Adamčiak ďalej uviedol, že senát viazaný právnym názorom dovolacieho Najvyššieho súdu SR plne akceptoval odvolacie námietky obžalovaného, „a preto ho spod obžaloby oslobodil“. Najvyšší súd SR ešte v júli minulého roka vyhovel dovolaniu a vrátil prípad krajskému súdu.

Pôvodne dostal Martin M. podmienečný trest odňatia slobody vo výmere osem mesiacov so skúšobnou lehotou 14 mesiacov, ale aj ochrannú liečbu.

Páchateľ útokov, ktoré sa odohrali v Bratislave v roku 2015, pristupoval k ženám zväčša zozadu a natieral na ne fekálie, prípadne na ne močil.

Domov
Zdieľať
Diskusia