Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko TASR
8. februára 2023, 13:15
Čas čítania 0:47

Nové značky pri semaforoch si Slováci pochvaľujú. Na križovatkách v tomto kraji ich pribudne viac, sľubujú úrady

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nové značky s označením „zelená šípka“ sa tešia veľkej obľube.

Bratislavský samosprávny kraj osadil na dvoch križovatkách nové dopravné značky s označením zelenej šípky. Táto nová značka v niektorých prípadoch umožňuje vodičom odbočiť vpravo aj na červenú. Nové dopravné značenie pribudlo na križovatkách ciest tretej triedy, a to v Slovenskom Grobe a Chorvátskom Grobe, v časti Čierna Voda. 

„Takéto dopravné značenie sa nám osvedčilo, pretože sa zvýšila priepustnosť dopravy. Máme aj pozitívnu spätnú väzbu od vodičov, dotknutých obcí, ale i Policajného zboru,“ skonštatoval predseda BSK Juraj Droba.

Nová dopravná značka umožňuje vodičovi po zastavení pred križovatkou odbočiť vpravo aj vtedy, ak svieti signál červenej farby. Môže však odbočiť doprava len z pravého pruhu. Zároveň nesmie pri prejazde križovatkou obmedziť ani ohroziť iných účastníkov cestnej premávky, najmä chodcov, cyklistov či vozidlá jazdiace vo voľnom smere.

Zaviesť by ich chceli viac

Správa ciest Bratislavského samosprávneho kraja umiestnila novú dopravnú značku na križovatkách III/1082 a III/1083 – Slovenský Grob a III/1059 a III/1082 v Chorvátskom Grobe, v časti Čierna Voda.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Cestná svetelná signalizácia v križovatke ciest v Slovenskom Grobe má zlepšiť aj dopravnú situáciu po sprevádzkovaní prepojenia diaľničnej križovatky Triblavina s cestou III/1059 pri Chorvátskom Grobe.

„Správca krajských komunikácií aplikuje takéto trvalé dopravné značenie aj na ďalších križovatkách v kraji,“ uzavrel BSK.

nové dopravné značenie
Zdroj: Správa ciest Bratislavského kraja
Späť
Zdieľať
Diskusia