Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. februára 2023, 11:17
Čas čítania 0:52
Dominik Vetrák

Prežil by Jack spoločne s Rose na dverách v mrznúcej vode v Titanicu? Režisér James Cameron urobil experiment s vedcami

Prežil by Jack spoločne s Rose na dverách v mrznúcej vode v Titanicu? Režisér James Cameron urobil experiment s vedcami
Zdroj: Universal Pictures
FILMY A SERIÁLY TITANIC
Uložiť Uložené

Pri príležitosti znovuuvedenia do kín v rámci 25. výročia Titanicu sa režisér a scenárista pozrel na nekonečnú debatu o závere filmu a našiel pre nás odpoveď.

Titanic sa v rámci 25. výročia (Leonardo DiCaprio má už 48 a Kate Winslet 47 rokov) vráti do kín už 10. februára a režisér a scenárista James Cameron sa podieľa na reklamnej kampani. Jej súčasťou je aj vedecký pokus týkajúci sa kontroverzného záveru filmu. Ľudia asi nikdy neprestanú debatovať o tom, či by sa Jack zmestil k Rose na drevené dvere, aby sa zachránil aj on.

Odporúčané
Homofóbovia hejtujú 3. epizódu The Last of Us. Homosexuálne vzťahy a LGBTI sú však jadrom príbehu Homofóbovia hejtujú 3. epizódu The Last of Us. Homosexuálne vzťahy a LGBTI sú však jadrom príbehu 3. februára 2023, 15:30

Niektorí tvrdia, že by sa zmestil, ale dvere by ich oboch neudržali nad hladinou, respektíve by ich až príliš zaťažili a obaja by sa namočili tak, že by zomreli na podchladenie. Touto problematikou sa v minulosti zaoberal už tím Mythbusters, ktorý prišiel k záveru, že Jack to za istých okolností mohol prežiť. Cameron im na to odpovedal, že zabúdajú na to, že v scenári bolo napísané, že Jack zomrie, a tak jednoducho musel zomrieť. 

Experiment teraz Cameron urobil znovu s tímom vedcov a opäť zistili, že Jack by teoreticky mohol spolu s Rose prežiť. Cameron však argumentuje tým, že by ju tým ohrozil a Jack jednoducho nebol ochotný riskovať jej život. Radšej sa obetoval, aby mala väčšie šance na prežitie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia