Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad
30. januára 2023 o 7:57
Čas čítania 0:33

V Tatrách večer padla lavína, v ktorej zahynuli dvaja horolezci. Tretiemu mužovi sa napriek zasypaniu podarilo zavolať záchranárov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V Tatrách večer padla lavína, v ktorej zahynuli dvaja horolezci. Záchranárov dokázal zavolať tretí zasypaný muž.

V Tatrách v nedeľu večer spadla lavína, pri ktorej zahynuli dvaja horolezci. Horskú záchrannú službu na pád lavíny upozornil poľský horolezec, ktorý sa so svojimi kolegami nachádzal medzi prvým a druhým Groszovým ľadopádom vo Vysokých Tatrách. 

„Nahlasovateľ ostal nekriticky zasypaný, ale nemal informáciu o svojich dvoch spolulezcoch, nemal s nimi ani vizuálny, ani hlasový kontakt. Záchranári sa k miestu pádu lavíny dostali pozemne za pomoci snežných skútrov, okamžite začali prehľadávať lavínisko,“ vysvetľujú horskí záchranári na Facebooku.

Horolezca, ktorého lavína zasypala iba nekriticky, sa záchranárom podarilo vyhrabať a transportovať do Starého Smokovca, no zostávajúcich dvoch horolezcov už našli bez známok života. Lokalizovať sa ich podarilo pomocou lavínového vyhľadávača. 

Horskí záchranári obidve telá previezli z vysokohorského terénu, aby ich následne mohli odovzdať privolaným príslušníkom Policajného zboru a obhliadajúcemu lekárovi.

Domov
Zdieľať
Diskusia