Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
26. januára 2023, 10:23
Čas čítania 0:41

Matovič chce slovenským poslancom radikálne znížiť 5-tisícový mesačný plat. Navrhol sumu, ktorá im podľa neho musí stačiť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Podľa Matoviča by si poslanci vystačili s dvojtisícovým platom. Zvyšok by im mohli doplácať politické strany.

Bývalý predseda vlády Igor Matovič navrhuje zníženie poslaneckých platov. Poslanci podľa neho nemusia mať päťtisícové platy, vystačili by si aj s dvojtisícovou výplatou a zvyšok by im mohli doplácať politické strany z príspevku, ktorý od štátu dostávajú za voľby, vyhlásil v pléne parlamentu.

„My tie peniaze nemíňame, trištvrte z nich máme na účte, ani v podstate neviem, čo s nimi máme urobiť. Prídem preto s návrhom na zníženie platu poslancov s tým, aby zvyšok doplácali politické strany, lebo to vidím na hospodárení nášho hnutia,“ povedal Matovič.

Strana OĽaNO podľa neho nie je odkázaná na štátny príspevok za voľby. Tieto peniaze by podľa jeho slov mohli strany radšej využiť na vyplácanie svojich poslancov.

Predčasné voľby chce čo najviac oddialiť

Matovič sa v rozprave k zmene Ústavy SR, ktorá v stredu 25. januára nakoniec parlamentom prešla, vyhlásil, že predčasné voľby treba čo najviac oddialiť. 

„Je úplne prirodzené od nás ostatných, ktorí sme svojho času vytvorili vládnu koalíciu, na základe ktorej ešte vládne vláda, že budeme tomu brániť a budeme sa snažiť tento termín maximálne oddialiť,“ dodal.

Igor Matovič, OĽaNO, platy
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia