Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
25. januára 2023, 14:43
Čas čítania 0:32

Pri Prievidzi uhryzol bežca mladý 100-kilový medveď. Napadnutý muž zachoval chladnú hlavu a šelmu dokázal odplašiť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Napadnutý bežec šelmu odplašil a dostal sa do bezpečia.

Mladý medveď v utorok popoludní napadol 29-ročného bežca na lesnej ceste nad Kanianskymi lazmi v okrese Prievidza. Napadnutému mužovi sa šelmu podarilo odplašiť a ujsť do bezpečia. Ranu po uhryznutí mu ošetrili v bojnickej nemocnici. Informovala o tom v stredu trenčianska krajská polícia na sociálnej sieti. Verejnosť vyzvala na opatrnosť.

Napadnutý muž polícii opísal, že asi 6 km od nového cintorína sa pred ním na lesnej ceste náhle objavil medveď. Išlo o mláďa približne do 100 kg.

Mladý muž polícii uviedol približnú polohu, kde sa medveď nachádzal podľa údajov z mobilného telefónu. Zranenia, ktoré po útoku našej najväčšej šelmy utrpel, našťastie neboli život ohrozujúce a rovno ho prepustili do domáceho liečenia.

O útoku medveďa bol vyrozumený starosta obce Kanianka a aj Zásahový tím pre medveďa hnedého, ktorému je polícia v prípade potreby ochotná poskytnúť súčinnosť.

Domov
Zdieľať
Diskusia