Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. januára 2023 o 14:59
Čas čítania 1:29
Richard Balog

Kylie Jenner schytala hejt za šaty od Schiaparelli s obrovskou hlavou leva. Tie šaty sú nechutné a choré, píšu fanúšikovia

Kylie Jenner schytala hejt za šaty od Schiaparelli s obrovskou hlavou leva. Tie šaty sú nechutné a choré, píšu fanúšikovia
Zdroj: TASR
MÓDA KYLIE JENNER LUXUSNÉ MÓDNE ZNAČKY MÓDA
Uložiť Uložené

Schiaparelli ponúklo dych vyrážajúcu kolekciu elegantných haute couture modelov ako vystrihnutých z medzivojnového obdobia, ale aj tri šokujúce modely s imitáciou hláv mačkovitých šeliem. O čom sa bude hovoriť viac?

Kylie Jenner šokovala všetkých fotografov aj širokú verejnosť, keď na parížskom týždni módy predviedla dlhé čierne šaty s aplikáciou imitácie levej hlavy. Išlo o dizajn značky Schiaparelli, ktorá na prehliadke na haute couture týždni módy predstavila novú kolekciu jar 2023 z dielne Daniela Roseberryho. V rovnakom modeli neskôr vyšla na mólo modelka Irina Shayk. 

Jenner aj samotný módny dom na Instagrame zaplavila vlna negatívnych komentárov, v ktorých ich obvinili z podpory lovu divokých mačkovitých šeliem, násilia na zvieratách a celý dizajn šiat označili za nechutný a chorý. 

Kylie Jenner v modeli šiat s imitáciou hlavy leva na prehliadke módneho domu Schiaparelli v Paríži.
Kylie Jenner v modeli šiat s imitáciou hlavy leva na prehliadke módneho domu Schiaparelli v Paríži. Zdroj: TASR
Odporúčané
VIDEO: Dokonalé kulisy, živé vystúpenie Rosalíe na streche auta a originálne návrhy. Pozri si novú kolekciu Louis Vuitton    VIDEO: Dokonalé kulisy, živé vystúpenie Rosalíe na streche auta a originálne návrhy. Pozri si novú kolekciu Louis Vuitton 20. januára 2023 o 8:51

38-ročný návrhár módneho domu s takmer storočnou históriou stavil na extravaganciu a eleganciu z medzivojnového obdobia. Ide o návrat k začiatkom vysokého krajčírskeho remesla zakladateľky Elsy Schiaparelli.

Roseberry predviedol pred francúzskym publikom 29 nádherných siluet, ktoré mali dokonalý ženský šmrnc, originálny vzhľad aj atmosféru starého Paríža. Videli sme nadrozmerné obleky s prúžkami, ktoré zoštíhľovali pás modeliek, kombinézu v štýle smokingu, elegantné róby so závojmi ako z rozprávok, typické zlaté masky Schiaparelli či návrhy večerných šiat s bohatým zdobením, ktoré pripomínali skôr umelecké diela ako vysoké krajčírstvo.

Zvrat nastal pri troch dizajnoch. Ukázalo sa, že šaty, v ktorých prišla Kylie Jenner a ktoré vyvolali okamžitý ošiaľ na sociálnych sieťach, boli predobrazom toho, čo príde na samotnej prehliadke. Modelka Shalom Harlow sa objavila na móle v kožušinových midi šatách s obrovskou hlavou snežného leoparda v životnej veľkosti pripevnenou na dekolte, zatiaľ čo Naomi Campbell vyšla zahalená v čiernom kabáte s vlčou hlavou. Neskôr prišla spomínaná Irina Shayk v rovnakom modeli ako Jenner, čo je dôkaz, že najväčšie celebrity majú prístup k produktom z dielní módnych domov predtým, ako ich vidíme na móle. 

Bez ohľadu na fakt, že Roseberry našiel inšpiráciu v medzivojnovom období a v pôvodnej tvorbe Schiaparelli, ide o návrhy, ktoré nemajú priestor v roku 2023. Doba je úplne iná a zvieratá nepatria na oblečenie, maximálne v podobe motívov či vzorov.

Nižšie si môžeš pozrieť záznam z prehliadky, kde uvidíš všetkých 32 siluet z haute couture kolekcie na obdobie jar 2023. Je škoda, že inak krásne ženské modely s množstvom prepracovaných detailov zostanú navždy v tieni troch kúskov, ktoré veľmi diskutabilným spôsobom imitujú zvieratá. A navyše, v celej kolekcii pôsobia ako päsť na oko.   

P. S. Životný príbeh Elsy Schiaparelli aj množstvo zaujímavostí z jej práce nájdeš v článku

Anketa:
Zašiel Daniel Roseberry novou haute couture kolekciou Schiaparelli za hranicu?
Áno, takéto návrhy nepatria do roku 2023.
Nie, návrhy sú originálne a patrí to k móde.
Áno, takéto návrhy nepatria do roku 2023.
72 %
Nie, návrhy sú originálne a patrí to k móde.
28 %
Odporúčané
Plyšová bageta Fendi či taška Prada v tvare ploskačky a odvážna Jenna Ortega. Toto sú najzaujímavejšie momenty z týždňov módy Plyšová bageta Fendi či taška Prada v tvare ploskačky a odvážna Jenna Ortega. Toto sú najzaujímavejšie momenty z týždňov módy 23. januára 2023 o 14:30
Domov
Zdieľať
Diskusia