Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
17. januára 2023 o 16:56
Čas čítania 0:49

Mladík z Komárna ukradol dôchodkyni 28-tisíc eur, ktoré mu zhodila v igelitke z balkóna. Teraz mu hrozí 10 rokov väzenia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Do igelitky, ktorú následne vyhodila von z okna, vložila 23-tisíc eur a šperky v hodnote asi 5-tisíc eur.

Trest odňatia slobody až na desať rokov hrozí 18-ročnému mužovi z Komárna, ktorý vlani v decembri od seniorky z Trenčianskeho kraja vylákal podvodným konaním 28-tisíc eur. Kriminalisti z Nového Mesta nad Váhom ho obvinili z pokračovacieho zločinu podvodu. 

„Seniorku oslovila prostredníctvom pevnej linky žena, ktorá sa predstavila ako kuriérka, ktorá najskôr zisťovala, či je doma sama. Následne uviedla, že jej prinesie balík, lebo mesto práve teraz rozdáva mikulášske balíčky. Po tomto oznámení hovor ukončila,“ načrtli policajti.

Oklamal ju, že je policajt

Krátko nato seniorke volal muž, ktorý sa predstavil ako kapitán Marián Hrubý. Povedal jej, že je od polície a vykonáva akciu zameranú proti podvodníkom, ktorí sa predstavujú ako kuriéri.

„Požiadal ju, aby bola na telefóne a počúvala jeho inštrukcie, podľa ktorých mala všetku hotovosť a šperky vložiť do igelitky a vyhodiť z okna. Seniorka falošnému policajtovi uverila a do igelitky vložila 23-tisíc eur spolu s rôznymi šperkami v hodnote približne 5-tisíc eur a igelitku vyhodila z okna,“ priblížili policajti.

8. októbra 2024 o 16:00 Čas čítania 5:38 Hnutie AllatRa: V penzióne na Domaši sa vraj guru Danilov stretáva s „nebeskými vtáčikmi“, ženami, ktoré prinášajú kozmickú silu Hnutie AllatRa: V penzióne na Domaši sa vraj guru Danilov stretáva s „nebeskými vtáčikmi“, ženami, ktoré prinášajú kozmickú silu

Žene vznikla škoda, ktorú predbežne vyčíslili na 28-tisíc eur. „Intenzívna práca policajtov priniesla ovocie a podarilo sa im zistiť páchateľa tohto skutku. Vyšetrovateľ obvinil 18-ročného mladíka, ktorému za tento skutok v prípade preukázania viny v zmysle zákona hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov,“ dodala polícia.

Domov
Zdieľať
Diskusia