Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Tento článok je PR správa spoločnosti Futurino.
13. januára 2023, 11:30
Čas čítania 1:25

Najlepšie miesta na bobovanie v Prahe

Najlepšie miesta na bobovanie v Prahe
Zdroj: Shutterstock.com/baon
ŠPORT PRAHA ŠPORT ZIMNÉ ŠPORTY
Uložiť Uložené

Ktoré pražské lokality sú medzi sánkarmi a bobistami najobľúbenejšie?

Užite si zimné športovanie na saniach a boboch aj v Prahe. V hlavnom meste nájdete niekoľko miest na rýchle zjazdy, ale aj na tréning najmenších členov rodiny. Ktoré pražské lokality sú medzi sánkarmi a bobistami najobľúbenejšie?

Sánkovanie a bobovanie povolené!

Boby a sánky môžete beztrestne (avšak na vlastnú zodpovednosť) prevetrať na všetkých pražských zelených plochách – len v sadoch v centre mesta sú vyznačené určené trasy kvôli ochrane zelene. Užívať si môžete aj bežkovanie, naopak, nikde nemôžete jazdiť po svahu na lyžiach či snowboarde.

Kde sa v Prahe bobovať?

Petřín

Svah na pravej strane Petřína vyniká kvalitným zjazdom aj dráhou dlhou cez 500 metrov. Príjemný bonus vo forme vyvezenia sa na svah poskytuje lanovka (vystúpte na stanici Nebozízek) a občerstviť sa môžete v miestnej reštaurácii. Ďalší vhodný kopec na boby nájdete pri východe zo záhrady Kinských.

Riegrove sady

Na legendárnom „dvojkopci“ si dosýta užijete široké zjazdné plochy (len pozor na lavičky a lampy v strednej časti kopca) aj výhľadov na Prahu. Aj tu sa môžete zahriať v blízkych kaviarňach a reštauráciách. Ak pôjdete mestskou hromadnou dopravou, vystúpte na stanici Na Smetance.

Vítkov

Oproti trase v Riegrových sadoch je vítkovská dráha síce kratšia, avšak na druhú stranu pomerne prudká. Na tunajší kopec by ste sa mali vydať len s dostatočnými skúsenosťami, bobami s brzdami a prípadne aj s chráničmi. Pri cestovaní autobusom sa nechajte doviezť na zastávku Tachovské námestie.

Centrálny park na Južnom Meste

Medzi zastávkami Opatov a Háje nájdete niekoľko menších kopčekov vhodných na jazdu aj tých najmladších detí. Navyše sa tam každoročne zasnežuje umelým snehom. Na boby sa teda môžete vydať bez ohľadu na počasie.

Bohnické údolie

Trištvrte kilometra dlhú jazdu si užijete na trase od ZŠ Dolákova až k brehu Vltavy. Odtiaľ si môžete výlet predĺžiť a zviezť sa prípojom do Sedlce.

Modranská roklina

Ďalším obľúbeným miestom na zimnú zábavu Pražanov je svah kúsok od zastávky Sídlisko Libuš, ktorý sa končí až pri Libušskej priehrade.

Kam inam na boby v Prahe?

Ďalšie vhodné trasy na bobovanie nájdete napríklad pri ďáblickej hvezdárni, za železničným mostom v Stromovce, v Kunratickom lese či na okraji Prokopského údolia (pri vlakovej stanici Praha-Holyně). Užite si snehovú nádielku naplno, kým sa nestratí pred očami!

Domov
Zdieľať
Diskusia