Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
10. januára 2023, 18:31
Čas čítania 0:36

Zdražovaniu hypoték sa tento rok nevyhli ďalšie banky. Zmenili cenníky a zvýšili niektoré poplatky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Dosahy energetickej krízy sa naďalej prejavujú zvyšovaním cien.

K zmene cenníkov zatiaľ pristúpili dve banky na Slovensku. Úpravy sa týkajú najmä cien hypoték, no neobišli ani ďalšie finančné služby, ktoré ponúkajú banky. Zmenu v úrokových sadzbách avizuje UniCredit Bank, informuje portál tvnoviny.sk„Banka pravidelne prehodnocuje výšku úrokových sadzieb s ohľadom na cenu úverových zdrojov a ponuku trhu spravidla k desiatemu dňu v mesiaci,“ uviedla pre tvnoviny.sk hovorkyňa UniCredit Bank.

Najväčšia zmena, o 0,8 %, nastala pri trojročnej fixácii. Tá sa vyšplhala na hodnotu 3,79 %, čím sa vyrovnala hodnote štvorročnej fixácie, ktorá bola navýšená o 0,2 %.

Ďalšou bankou so zmeneným cenníkom je od 6. januára 365 banka. Úrok pri trojročnej fixácii bude od 3,65 %, čo predstavuje nárast o 0,2 %. Pri päťročnej fixácii sa zvýšil úrok na na 3,95 %.

Úpravy v poplatkoch od 1. februára 2022 oznámila aj Poštová banka, ktorá patrí do skupiny 365.bank. Klienti tejto banky si priplatia za výber hotovosti pri debetných kartách, SMS služby a hotovostné platobné služby.

Domov
Zdieľať
Diskusia