Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
6. januára 2023, 14:54
Čas čítania 0:35

V rakúskych kasárňach zabili 20-ročného vojaka. Pohádal sa s podriadeným

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

K prestrelke došlo po hádke medzi strážcom a jeho nadriadeným dôstojníkom.

Pri piatkovej streľbe v kasárňach rakúskej armády na letisku južne od Viedne zomrel vojak a jeden sa zranil. TASR informuje podľa agentúry APA a denníka Kurier.


„Pri prestrelke dnes krátko pred siedmou hodinou ráno v kasárňach na letisku vo Wiener Neustadte zahynul strážca a ďalší vojak utrpel zranenia,“ napísal na Twitteri hovorca rakúskej armády plukovník Michael Bauer. Zraneného previezli do nemocnice a incident vyšetruje polícia.


„Zjavne už došlo k sporu medzi strážcom a jeho nadriadeným dôstojníkom,“ povedal plukovník Bauer pre denník Kurier. Dôstojník sa pravdepodobne cítil ohrozovaný strážcom a použil služobnú zbraň. Či naozaj išlo o sebaobranu, sa v tejto chvíli nedá povedať, uviedol Bauer pre Kurier. Zatiaľ nie je jasné ani to, či jeho zranenia spôsobila streľba, dodala APA.


Takéto smrteľné incidenty sú v rakúskej armáde výnimočné. V roku 2019 zomrel 31-ročný psovod po útoku armádnych psov, pričom tento incident sa takisto odohral v kasárňach vo Wiener Neustadte.

Domov
Zdieľať
Diskusia