Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
1. januára 2023, 12:51
Čas čítania 0:33

19 úrazov hlavy, 25 zlomenín a niekoľko tržných rán. Slováci si ublížili aj podomácky vyrobenou pyrotechnikou

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Dvaja pacienti boli hospitalizovaní s ťažšími zraneniami.

Lekári a sestričky na urgentných príjmoch Univerzitnej nemocnice Bratislava ošetrili počas silvestrovskej noci 620 pacientov. „Prípady sa týkali úrazov pri páde, autonehodách, ale aj pri nesprávnej manipulácii s pyrotechnikou,“ informovala hovorkyňa UNB Eva Kliská.


„Naši zdravotníci ošetrili 19 úrazov hlavy, 25 zlomenín a niekoľko tržných rán. So zažívacími ťažkosťami prišlo 30 ľudí, 31 ľudí bolo intoxikovaných pre nadmerné požitie alkoholu, lekársku pomoc vyhľadalo aj niekoľko pacientov so psychickými problémami,“ spresnila.

urgent, vianoce
Zdroj: Unsplash, TASR


Osem Bratislavčanov utrpelo popáleniny, z toho šiestich, ktorí si privodili zranenia nesprávnou manipuláciou s pyrotechnikou, ošetrili ambulantne. Dvaja pacienti museli byť hospitalizovaní s ťažšími zraneniami.

„Jednému spadla do postele horiaca sviečka a utrpel popáleniny tváre a krku. Druhý prilieval do kozuba tekuté palivo, ktoré sa vznietilo a spôsobilo mu vážne popáleniny,“ priblížila najhoršie zranenia zo silvestrovskej noci. Operácii ruky sa musel podrobiť pacient, ktorý sa zranil pri manipulácii s podomácky vyrobenou pyrotechnikou.

Domov
Zdieľať
Diskusia