Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
27. decembra 2022 o 8:24
Čas čítania 0:30

Snehový betlehem vo Vysokých Tatrách niekto polial červeným vínom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Sochy pravdepodobne poškodil opitý turista.

Snehový betlehem pri Rainerovej chate stojí už niekoľko dní. Na Facebooku však jeden z tvorcov betlehemu Peter Petras zverejnil fotografie, na ktorých vidieť, že sochy Márie, Jozefa a Ježiša niekto oblial červeným vínom. 

Betlehem pred chatou dokončil Peter Petras spolu s dobrovoľníkmi pred tromi týždňami. „Som veľmi smutný z toho, čo sa stalo. Naša 25-dňová práca vyšla nazmar kvôli ožratému idiotovi, ktorý ‚hrdinsky‘ zničil a pohanil symbol Vianoc. Rovnaká výčitka padá aj na prizerajúcich sa, že mu v tom nezabránili. Samozrejme, že nás to nezlomí, ale už to nebude ako predtým,“ uviedol Petras. 

Prvý betlehem postavil chatár a horský nosič v roku 1998. Odvtedy ho chodia každoročne obdivovať tisíce návštevníkov. Okrem betlehemu sa mu pred chatou podarilo vytvarovať zo snehu aj sochu chatára či veľkonočné vajíčko.

poškodený betlehem
Zdroj: Facebook/Peter Petras
Domov
Zdieľať
Diskusia