Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. decembra 2022, 9:55
Čas čítania 2:14
Daniel Mikolášik

Festival Lovestream oznámil ďalšie svetové mená. Okrem Imagine Dragons vystúpia v Bratislave aj Álvaro Soler či Hardwell

Festival Lovestream oznámil ďalšie svetové mená. Okrem Imagine Dragons vystúpia v Bratislave aj Álvaro Soler či Hardwell
Zdroj: Refresher/Matúš Zeťák
HUDBA BRATISLAVA FESTIVALY LOVESTREAM FESTIVAL
Uložiť Uložené

Do nášho hlavného mesta v lete prídu autor takmer miliardového hitu Sofia či popredný DJ z Tomorrowlandu.

Hudobný festival Lovestream oznamuje ďalších headlinerov, ktorí zavítajú v lete 2023 do Bratislavy. Okrem Imagine Dragons sa fanúšikovia hudby môžu na druhom ročníku festivalu tešiť aj na svetoznáme mená ako latino spevák a autor takmer miliardového hitu Sofia Álvaro Soler, popredný DJ z Tomorrowlandu Hardwell či vychádzajúca hviezda Kamrad.

Jednotka medzi dídžejmi

Hardwell je dvojnásobný držiteľ ocenenia Svetový DJ No.1, producent, remixér, šéf labelu, filmár a filantrop, ktorý si už vydobyl svoju jednoznačnú úspešnú pozíciu vo svete elektronickej hudby. Hardwell, ktorý hrdo pochádza z Bredy, mesta zastrčeného hlboko v Holandsku, začal v 14 rokoch a stal sa veľmi vyhľadávaným umelcom na holandskej tanečnej scéne skôr, ako sa naň začala hrnúť medzinárodná pozornosť.

Hardwell.
Hardwell. Zdroj: Lovestream

V roku 2013 vo veku 25 rokov bol prvýkrát korunovaný za svetového dídžeja #1. Hardwell sa už v tom čase stal jednou z najuznávanejších hviezd modernej éry elektronickej hudby. Remixoval pre mnohé z najväčších mien popmusic vrátane Rihanny, Calvina Harrisa, Mobyho, U2 a Coldplay. Zároveň priniesol crossover hitové single po boku významných  interpretov ako Craig David, Austin Mahone a Jason Derulo.

Odporúčané
FOTO: Takto vyzerá byt v bratislavskom Starom Meste za pol milióna eur. Dvojizbák z roku 1928 je väčší ako bežné štvorizbáky FOTO: Takto vyzerá byt v bratislavskom Starom Meste za pol milióna eur. Dvojizbák z roku 1928 je väčší ako bežné štvorizbáky 17. apríla 2024, 11:00

Okrem hitov sa Hardwell stal hlavnou atrakciou na najväčších hudobných pódiách všetkých významných festivalov vrátane Lollapaloozy, Coachelly, EDC Las Vegas, Creamfields, Untold Festivalu, EXIT festivalu, Ultra Music Festivalu a Tomorrowlandu.

Latino hviezda, ktorá má na hite Sofia takmer miliardu videní

Tanečné rytmy, aj keď trošku menšej intenzity BPM, zato oveľa viac v štýle „latino“ prinesie do Bratislavy Álvaro Soler, ktorý je aj v našich končinách ako doma. Charizmatický miláčik nielen ženského publika a 31-ročný španielsko-nemecký spevák doslova vtrhol na hudobnú scénu Latinskej Ameriky a Európy v roku 2015 hitom El Mismo Sol, ktorý následne nahral aj vo verzii s Jennifer Lopez.

O rok neskôr už doslova zvalcoval hitparády skladbou Sofia, ktorú nasledovala La Cintura. Doteraz vydal tri štúdiové albumy, ktoré ponúka fanúšikom v trojročnom cykle. Ten začal v roku 2015 albumom Eterno Agosto, nasledoval Mar de Colores a v roku 2021 to bola Magia s rovnomenným hitom.

Álvaro sa narodil v španielskej Barcelone otcovi nemeckého pôvodu a mame španielsko-belgického pôvodu, vo svojich 10 rokoch sa spolu s rodičmi na 7 rokov presťahoval do Japonska a dnes žije striedavo v Španielsku a Nemecku. Možno aj preto s jazykmi nemá problém – je polyglotom, keďže sa plynule dohovorí španielsky, katalánsky, nemecky, anglicky, taliansky, francúzsky a japonsky.

Álvaro Soler.
Álvaro Soler. Zdroj: Lovestream

Vychádzajúca hviezda známa aj z Tiktoku

Piatkový program festivalu už takisto pozná prvého zo svojich účinkujúcich – na pódiu vo Vajnoroch sa svojou energickou a zábavnou šou predstaví aj vychádzajúca hviezda európskych hitparád menom Kamrad. 

Odporúčané
Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) 16. apríla 2024, 12:30

Ide o 25-ročného nemeckého umelca, producenta a autora, ktorý prežil asi svoje najkrajšie pracovné leto, keď jeho skladba I Believe sa doslova za noc stala hitom a jasne bodovala v európskych hitparádach. Jeho tanečná popová hymna hovorí dnešnej mládeži z duše, keď spieva o otázkach dôvery, strachu zo záväzku a obťažnom hľadaní pevných vzťahov v dobe sociálnych sietí a zoznamovacích aplikácií.

Kamrad.
Kamrad. Zdroj: Lovestream


Dôkazom sú tisícky výtvorov na platforme Tiktok, milióny videní po celom svete a viac ako 50 miliónov streamov na digitálnych hudobných platformách. Kamrad sľubuje aj na Slovensku špeciálne a nezabudnuteľné vystúpenie, na ktoré sa môžu fanúšikovia určite tešiť.

Lovestream Festival v Bratislave.
Lovestream Festival v Bratislave. Zdroj: Lovestream Festival

Lovestream sa presúva na nové miesto

Po úspešnom prvom ročníku, v rámci ktorého festival priniesol na bratislavský štadión Tehelné pole hviezdy ako Dua Lipa či Red Hot Chili Peppers, sa festival sťahuje v roku 2023 na Letisko Vajnory v Bratislave. Vstupenky na všetky dni festivalu sú už dnes v predaji na www.lovestream.sk a www.ticketportal.sk.

Dua Lipa na hudobnom festivale Lovestream na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave.
Dua Lipa na hudobnom festivale Lovestream na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia