Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
9. decembra 2022, 14:02
Čas čítania 0:36

AKTUÁLNE: Ministerstvo obrany čelí kybernetickému útoku. Podľa Naďa ide o ruskú odvetu za včerajšiu návštevu Kyjeva

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Kybernetický útok vníma Naď ako reakciu na štvrtkovú zahraničnú pracovnú cestu na Ukrajinu.

Ministerstvo obrany (MO) SR čelí výraznému kybernetickému útoku. Šéf rezortu obrany Jaroslav Naď to povedal v pléne Národnej rady SR počas piatkovej diskusie k návrhu na odvolanie vlády.

„MO SR je aktuálne pod výrazným kybernetickým útokom. Už sa k tomu prihlásil aj konkrétny útočník. Je to ruská skupina,“ zdôraznil minister.

Kybernetický útok vníma Naď ako reakciu na štvrtkovú zahraničnú pracovnú cestu na Ukrajine, na ktorej bol aj s ministrom hospodárstva Karlom Hirmanom a šéfom rezortu diplomacie Rastislavom Káčerom. „Asi si povedali, že naša cesta na Ukrajinu má byť nejakým spôsobom odmenená,“ podotkol Naď.

Ukrajine dáme aj odmínovače

Slovensko poskytne Ukrajine zimný balík pomoci v hodnote približne 800-tisíc eur. Jeho obsahom je materiálové vybavenie v podobe benzínových generátorov, zimných výstrojov, elektrocentrál a transformátorov.

Okrem toho SR poskytne na pomoc Ukrajine aj odmínovacie komplety Božena v hodnote 1,8 milióna eur, balistické vesty v hodnote 1,2 milióna eur a ďalšiu vojenskú pomoc v hodnote približne 6,3 milióna eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia