Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
6. decembra 2022, 9:45
Čas čítania 1:21
Ema Stanovská

Na výnimočnej pop-up večeri v Bratislave ti dajú ochutnať 7-chodové menu od známych šéfkuchárov. Výťažok venujú na dobrú vec

GASTRO GASTRO BRATISLAVA GASTROPRIEMYSEL
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Počas posledných troch benefičných pop-upov vyzbierali šéfkuchári viac ako 20-tisíc eur.

Budúci týždeň pripraví sedem známych slovenských šéfkuchárov sedemchodovú večeru, z ktorej výťažok poputuje na ochranu prírody.

Benefičnú pop-up večeru organizuje Michal Kordoš, ktorý patrí k slovenskej gastronomickej špičke. Už tradične sa koná pred Vianocami na rôznych netradičných miestach a výťažok zo vstupeniek zakaždým venuje inej neziskovej organizácii.

Štvrtá benefičná pop-up večera sa uskutoční vo štvrtok 15. decembra v priestoroch industriálneho eventového priestoru Mlynica v Bratislave. 

Sushi majster aj šéf Liptovského dvora

Okrem Michala Kordoša svoje umenie predstaví aj bývalý šéf Fou Zoo Michal Konrád, Peter Bracho z hotela Liptovský dvor, Jozef Breza z Gašperovho mlyna, sushi majster Tomáš Lysý, Martin Záhumenský zo šou Masterchef a Peter Slačka z reštaurácie Baroza.

Na stole nebudú okrem dobrého jedla chýbať ani kvalitné slovenské vína z vinárstiev Terra Parna a vinárstva Michal Bažalík. O miešané nápoje sa postará Mário Marko a jeho tím Herbert Sirupy. Celým večerným programom bude hostí sprevádzať moderátor Milan Zimnýkoval. Hudobnými hostkami večera budú Andrea Bučko a Dominika Kavaschová z Morena band. 

Jedlom pre prírodu

Výťažok z pop-up večere tento rok šéfkuchári venujú Bratislavskému regionálnemu ochranárskemu združeniu (BROZ), ktoré sa venuje praktickej ochrane prírody. Venuje sa najmä ochrane a obnove biodiverzity, ale aj podpore udržateľného rozvoja a environmentálnej výchove. Hľadá riešenia nielen pre prírodu samotnú, ale aj pre ľudí, ktorí v nej žijú. 

Sedem šéfkuchárov predstaví sedemchodové menu s tými najlepšími vínami.
Sedem šéfkuchárov predstaví sedemchodové menu s tými najlepšími vínami. Zdroj: Michal Kordoš

Počas posledných troch benefičných pop-upov vyzbierali šéfkuchári viac ako 20 tisíc eur. Vždy podporili program Tvoj Buddy, ktorý roky pomáha nájsť pre deti z Centier pre deti a rodiny dobrovoľníkov, ktorí sú ochotní darovať im svoj čas a stať sa ich priateľom (buddy).

Odporúčané
Celebritný kuchár Massimo: Michelin by Slovensku pomohol. Reštaurácie niekedy spolupracujú s nevhodnými influencermi (Rozhovor) Celebritný kuchár Massimo: Michelin by Slovensku pomohol. Reštaurácie niekedy spolupracujú s nevhodnými influencermi (Rozhovor) 15. apríla 2024, 14:30

„Teší ma, že zo spontánnej myšlienky pomáhať dobrým jedlom sa stáva tradícia. Po troch rokoch pomoci deťom v núdzi sme sa rozhodli podporiť efektívne riešenia na ochranu prírody. Tie BROZ ponúka. Výsledky ich aktivít, napríklad ochranu riečnych ramien, mokradí, lúk či lužných lesov už môžeme v našej krajine vidieť aj v praxi – napríklad na spodnom toku rieky Rudava, pozdĺž Dunaja či v lužných lesoch v Podunajských Biskupiciach,“ povedal organizátor benefičných pop-upov Michal Kordoš. 

Ak by si mal záujem podporiť tento projekt, vstupenky kúpiš na tomto linku.

Domov
Zdieľať
Diskusia