Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tímea Krauszová
2. decembra 2022, 15:55
Čas čítania 0:51

Slovenské univerzity vypnú aplikáciu AiS2 pre Androidy. Študenti môžu používať náhradné riešenie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ide o dlhodobo plánovaný krok, aplikáciu pre Android už dlhšie ani neaktualizovali.

Vysoké školy už nadobro dali zbohom aplikácii AiS2. Doteraz fungovala len pre mobily so systémom Android. Argumentujú tým, že v súčasnosti už neposkytuje používateľom dostatočnú funkcionalitu a predstavuje aj určitú bezpečnostnú hrozbu.

Aplikáciu pre Androidy už roky neaktualizovali a na vývoji apky pre iOS ani nepracovali. Začiatkom septembra takáto aplikácia vznikla bez vedomia tvorcov AiS2. Vytvoril ju Ján Matoniak, absolvent Technickej univerzity v Košiciach, a najmä na sociálnych sieťach dostávala pozitívnu odozvu. Prínos tejto aplikácie je však podľa vývojárov systému AiS2 minimálny, navyše Matoniak nemal autorizovaný prístup.

8. septembra 2022, 12:00 Čas čítania 2:51 Aplikácia AiS 2 pre iPhone nie je autorizovaná, upozorňujú univerzity. Predseda rady pre AiS2 vysvetľuje, prečo ju nevyvinuli sami Aplikácia AiS 2 pre iPhone nie je autorizovaná, upozorňujú univerzity. Predseda rady pre AiS2 vysvetľuje, prečo ju nevyvinuli sami

Predseda Riadiacej rady projektu AiS2 Gabriel Semanišin pre Refresher povedal, že jednou z priorít univerzít je aj zlepšenie komunikačného rozhrania pre študentov a učiteľov. To ich viedlo k vývoju aplikácie pre systém Android, pričom časom plánovali vyvinúť podobnú apku aj pre iOS. Potom sa však plány zmenili.

Dynamický rozvoj AiS2 a modernizácie platforiem si vyžadovali neustálu údržbu a aktualizáciu, čo zamestnávalo veľkú časť vývojárskeho tímu. „Preto sme pred dvomi rokmi prijali rozhodnutie, že postupne utlmíme vývoj aplikácie pre Android a aplikáciu pre iOS nebudeme vyvíjať vôbec.“

Anketa:
Používaš Android aplikáciu Ais2?
Áno
Nie
Áno
77 %
725 Hlasov
Nie
23 %
211 Hlasov

Apku pre Android definitívne vypnú 7. decembra 2022. Študenti a zamestnanci, ktorí aplikáciu používajú, dostanú o tom individuálnu notifikáciu do mobilnej aplikácie a príslušného rozhrania v AiS2. V mobilných prehliadačoch bude naplno fungovať responzívne rozhranie, ku ktorému zverejnili aj inštruktážne video.

Domov
Zdieľať
Diskusia