Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
28. novembra 2022, 13:48
Čas čítania 0:40

Exstarosta Rudolf Kusý zostáva stíhaný na slobode

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

O veci rozhodol Najvyšší súd SR.

Obvinený bývalý starosta bratislavského Nového Mesta Rudolf Kusý zostáva stíhaný na slobode. V pondelok o tom rozhodol Najvyšší súd SR, keď zamietol sťažnosť prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry proti predošlému rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu. 

Bývalý starosta čelí obvineniu z obzvlášť závažného zločinu prijímania úplatku. Prokurátor ÚŠP žiadal o vzatie obvineného do kolúznej väzby. Tá sa využíva pri podozrení, že obvinený bude pôsobiť na svedkov, znalcov alebo spoluobvinených či mariť vyšetrovanie. Oba súdy skonštatovali dôvodnosť trestného stíhania, dôvody väzby však nenašli. „Neriešili sme otázku viny alebo neviny,“ zdôraznila predsedníčka senátu NS SR.


Podľa polície si mal Rudolf Kusý v septembri 2022 cez sprostredkovateľov vyžiadať úplatok vo výške 150 000 eur od developera za vydanie územného rozhodnutia na výstavbu dvoch bytových domov v lokalite Vlárska na bratislavských Kramároch. „Pokiaľ ide o samotný skutok, cítim sa byť nevinný, o žiadny úplatok som nežiadal,“ zopakoval na Najvyššom súde Rudolf Kusý s tým, že neexistujú ani väzobné dôvody. Po vznesení obvinenia sa vzdal funkcie starostu bratislavského Nového Mesta. Urobil tak krátko pred koncom funkčného obdobia.

17. novembra 2022, 16:54 Čas čítania 0:25 AKUTÁLNE: NAKA obvinila Rudolfa Kusého z prijímania úplatku AKUTÁLNE: NAKA obvinila Rudolfa Kusého z prijímania úplatku
Domov
Zdieľať
Diskusia