Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
23. novembra 2022, 15:05
Čas čítania 1:14
Dominik Vetrák

Quentin Tarantino: Marvelovskí herci nie sú skutočné filmové hviezdy

Quentin Tarantino: Marvelovskí herci nie sú skutočné filmové hviezdy
Zdroj: Vittorio Zunino Celotto/Staff/Getty Images Europe/Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY MARVEL QUENTIN TARANTINO
Uložiť Uložené

Quentin Tarantino tvrdí, že to nie je tak, že by marvelovky neznášal, no rozhodne ich nemá v láske a prekáža mu, aký trend v Hollywoode nastolili.

Quentin Tarantino v posledných dňoch promuje svoju novú knihu Cinema Speculation, pričom počas rozhovorov s novinármi odpovedá aj na rôzne iné otázky. Nedávno sa vyjadril aj k Marvelu, a to v podcaste 2 Bears, 1 Cave. Podľa neho nie sú marvelovskí herci skutočné hollywoodske hviezdy. 

Odporúčané
Ktorý Star Wars film by si za žiadnu cenu nemal zmeškať? Toto je 11 najlepších snímok zo sveta Hviezdnych vojen (Rebríček) Ktorý Star Wars film by si za žiadnu cenu nemal zmeškať? Toto je 11 najlepších snímok zo sveta Hviezdnych vojen (Rebríček) 21. novembra 2022, 9:30

„Súčasťou marvelizácie Hollywoodu je to, že sa objavili všetci títo herci, ktorí sa stali slávnymi vďaka hraniu komiksových postáv. Ale nie sú to skutočné filmové hviezdy, že? Hviezdou je Captain Amerika. Aj Thor je hviezda. Nie som prvý, kto niečo také povedal,“ hovorí Tarantino.

Tarantino má sčasti určite pravdu, keďže je známym faktom, že marvelovskí herci nedokážu zaujať divákov tak veľmi ako v marvelovkách v žiadnom inom filme. Nie sú to tradičné hollywoodske hviezdy, ktorých prítomnosť na plagáte spôsobila, že sa ľudia automaticky drali do kín. Príkladom môže byť film Roberta Downeyho Jr. s názvom Dolittle, ktorý celosvetovo v kinách zarobil len 250 miliónov dolárov, zatiaľ čo jeho marvelovské filmy poľahky zarábali 1 či 2 miliardy dolárov. 

Quentin Tarantino
Zdroj: Getty Images Europe/Vittorio Zunino Celotto/Staff

Tarantinovi prekáža aj to, ako marvelovky zahltili kiná. 

„Sú to asi jediné filmy, ktoré vytvárajú vzrušenie a očakávania naprieč fanúšikovskými základňami a niekedy aj v rámci hollywoodskych štúdií. Na to sa ľudia tešia. Sú jasnou reprezentáciou súčasnej éry Hollywoodu. Nie je veľmi priestor na nič iné,“ povedal v rozhovore Quentin Tarantino. 

Môžeme si teda byť istí, že Quentin nikdy nenatočí štúdiový superhrdinský film. Povedal to pre Los Angeles Times„Tieto filmy nakrúcajú najatí režiséri, aby urobili istú prácu. Ja také vecí nerobím. Nehľadám a nepotrebujem prácu.“

Odporúčané
Johnny Depp ako Daredevil a Megan Fox ako Catwoman. Takto by vyzerali hollywoodske hviezdy v komiksových filmoch podľa AI Johnny Depp ako Daredevil a Megan Fox ako Catwoman. Takto by vyzerali hollywoodske hviezdy v komiksových filmoch podľa AI 24. januára 2024, 9:30

Tarantino pravdepodobne naráža na to, že režiséri komiksoviek nemajú až takú voľnú ruku a musia nakrúcať to, čo im povie štúdio, keďže každý jeden film ovplyvňuje ten ďalší a zároveň celý komiksový, prepletený svet. 

Slávny režisér pred niekoľkými dňami v podcaste The Video Archives Podcast povedal, že súčasná éra Hollywoodu je vôbec najhoršia. Podľa neho boli najhoršie roky v Hollywoode tie päťdesiate, osemdesiate a súčasné. 

Domov
Zdieľať
Diskusia